Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Smisel tvojega življenja je, da najdeš svoj dar, namen pa je, da ga deliš z drugimi. (P.Picasso)

4. februar 2017, Dejan, Novice

Že v daljni preteklosti so se ljudje spraševali o smislu življenja. Seveda je bil takrat smisel življenja preprosto: preživeti; najti hrano in zavetje. In celo še danes je za nekatere to edini namen in smisel.



Zakaj smo na tem planetu? Kaj je naš namen?

 

 

Že v daljni preteklosti so se ljudje spraševali o smislu življenja. Seveda je bil takrat smisel življenja preprosto: preživeti; najti hrano in zavetje. In celo še danes je za nekatere to edini namen in smisel.

 

 

Ampak kljub vsemu, se lahko kadarkoli, med katerokoli aktivnostjo v naše možgane prikrade misel. Zakaj sem tukaj? Kaj je moj namen? In vedno to ni retorično vprašanje. Vprašanje se včasih »preklada« v naših možganih, nato ga za nekaj časa ignoriramo in se spet pojavi…

 

Odgovor se razlikuje od osebe, do osebe, ampak včasih ga pa lahko celo poenotimo.

 

Vsak človek na tem planetu ima drugačno, unikatno in izjemno kombinacijo talentov. In resnično vprašanje ne bi smelo biti: Kaj je moj namen, ampak:  Kako bom uporabil talente, ki jih imam, da bo življenje dobilo smisel in pomen. Veščine, ki jih razvijemo skozi življenje, nas izoblikujejo v to, kar potem resnično postanemo. To pa ne vključuje samo dejavnosti, v katerih smo dobri, temveč tudi tiste, v katerih uživamo in nas sproščajo.

 

Za odkritje namena si naredimo 2 seznama. Na prvega umestimo vse stvari, v katerih smo dobri, ne glede na to, kako različne stvari so. Če ne vemo katere so te stvari, povprašajmo bližnje. Na drug seznam pa stvari/dejavnosti v katerih zares uživamo. To so vse stvari, ki nam prinašajo zadovoljstvo, prikradejo nasmeh  na obraz, napolnijo srce s srečo. Prav vse v čimer uživate, vam bo pomagalo odkriti vaše poslanstvo.

 

Smisel tvojega življenja je, da najdeš svoj dar, namen pa je, da ga deliš z drugimi. (P.Picasso)

 

Vsak ima izbiro. Vsak lahko živi svoje življenje kot nesamozavestna žrtev okoliščin v katerih se je znašel ali pa izbere življenje »v svoje roke« in živi v smislu tega, kar je  in v kar verjame.

 

Ko definiramo pri sebi in delimo tudi z ljudmi okoli sebe, kaj smo in kaj želimo postati, je ta misel samodejno zabeležena v naši podzavesti in »poslana« v vesolje z namenom, da se uresniči.

 

V kolikor želimo spremeniti svoje življenje in najti svoj namen, nam ni potrebno dati odpovedi v službi, iti iz zakona, ipd., dovolj so že majhni koraki.

 

Če si želite več časa preživeti s svojo družino, naredite to. Ne iščite izgovorov, da česa ni mogoče narediti oziroma uresničiti. Planirajte in načrtujte si dneve, tedne,… Mogoče boste kdaj komu morali reči »Ne«, ampak s tem ni popolnoma nič narobe. Kajti, če drugim vedno govorimo »Da.« v tem primeru sebi rečemo »Ne.«

 

 

Ostale zanimivosti:

Kaj se zgodi, če pijemo vodo na prazen želodec?

Spil je 3,8 litra vode vsak dan, kaj se je zgodilo?

Kava proti pravemu čaju 

Ali veste, kateri so najpogostejši vzroki za stres?       

21 hotelov, ki si jih želite obiskati v vašem življenju

15 neverjetnih krajev, ki bi jih lahko obiskali v vašem življenju

22 neverjetnih krajev, za katere ne boste verjeli, da obstajajo!


Avtor: Dejan



Več: Vse novice


Komentarji

Vam je všeč? Se strinjate? Bi radi kaj pripomnili? Napišite svoje mnenje v komentarje!



Morda vas zanima tudi...