Česa ne bi nikoli smeli jesti za zajtrk

14. marec 2017, Dejan, Novice

Vsi vemo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Zato ni le pomembno, da ga zaužijemo, vendar tudi, kaj zaužijemo. Priporočljivo je, da vsebuje polnovredna in zdrava živila.Česa ne bi nikoli smeli jesti za zajtrk

 

Vsi vemo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva.  Zato ni le pomembno, da ga zaužijemo, vendar tudi, kaj zaužijemo.  Priporočljivo je, da vsebuje polnovredna in zdrava živila. Smo pa običajno zjutraj v stiski s časom in zato nemalokrat posegamo po hitrih zajtrkih, ki pa ponavadi niso najbolj zdravi. Zajtrk je prvi vnos kalorij v naše telo, zato je pomembno, da je polnovreden, vendar ne visoko kaloričen. Na primer ocvrt krompirček in burger vsebujeta ogromno kalorij, vendar imata zelo nizko hranilno vrednost. Neustrezna izbira zajtrka lahko vpliva na celoten naš dan. V prvi vrsti lahko povzroči zakisanost telesa. Pri nezdravih zajtrkih je zelo pogost pojav, da vsebujejo ogromno kalorij in na ta način bomo pri kaloričnem vnosu zlahka presegli energijsko vrednost, ki jo naše telo dejansko potrebuje. Z izbiro nezdravih živil za zajtrk, kot je na primer predelana hrana, lahko telo vnašamo različne konzervanse, ki negativno vplivajo na naš organizem.

Kakšni zajtrki torej niso priporočljivi?


  1. Palačinke

V kolikor gre za »klasične palačinke« z belo moko, sladkorjem in sladkimi namazi, to vsekakor ni primeren zajtrk.

 

  1. Različni sladkani müsliji

Kosmiči in müsliji pogosto vsebujejo ogromne količine sladkorja in razne ojačevalce okusov. V kolikor želimo zdravo izbiro, moramo biti pozorni na deklaracijo.

 

  1. Bel kruh

Bel kruh je ena izmed najslabših izbir zajtrka, saj vsebuje ogromno praznih kalorij in ima nizko hranilno vrednost.

 

  1. Kava in piškoti

Takšen zajtrk ne vsebuje hranil, ki jih naše telo potrebuje ob začetku dneva.

 

  1. Krofi

Krofi so primernejši za sladico kot pa za zajtrk. Vsebujejo namreč ogromno sladkorja in nezdravih maščob.

 


Avtor: DejanVeč: Vse novice


Komentarji

Vam je všeč? Se strinjate? Bi radi kaj pripomnili? Napišite svoje mnenje v komentarje!Morda vas zanima tudi...