Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

A&O Salzburg Hauptbahnhof, Salzburg , Avstrija - 135 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni Standard sobi ali Family sobi za 2 osebi (2 otroka do 17. leta brezplačno), Zajtrk

A&O Salzburg Hauptbahnhof, Salzburg , Avstrija - 135 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni Standard sobi ali Family sobi za 2 osebi (2 otroka do 17. leta brezplačno), Zajtrk

55%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Mozartovo mesto in njegove znamenitosti, dvorec in vrt Mirabell, mogočna trdnjava Hohensalzburg, staro mestno jedra z Žitno ulico, kjer se je rodil Mozart, salzburška katedrala in še mnoge druge znamenitosti nudijo enkratno doživetje zgodovine in sodobnega utripa mesta.

Kljub svoji majhnosti, ki je na trenutke zelo prisrčna, Salzburg velja za eno najpomembnejših kulturnih prestolnic na svetu, staro mestno jedro pa je proglašeno za svetovno kulturno dediščino. Iz Ljubljane do tega čarobnega mesta nas loči le 280 kilometrov.

Toliko starega in novega na enem mestu: V A&O Salzburg Hauptbahnhof le 500 metrov od glavne postaje, boste bivali v nekdanji tovarni kruha, ki je bila preurejena v sodobno, elegantno nastanitev s 116 enoposteljnimi, dvoposteljnimi in družinskimi sobami. Za mlajše goste je na voljo otroški kotiček, za večje pa dobro založen snack bar. A&O Salzburg Hauptbahnhof je hišnim ljubljenčkom prijazen hotel.

Obiščite mogočno trdnjavo Hohensalzburg
Nad Salzburgom, ki šteje okoli 150.000 prebivalcev, se kot simbol vzpenja mogočna trdnjava Hohensalzburg, največji v celoti ohranjen grad v Srednji Evropi. Od tu se ponuja odličen pogled nad mestom, kar je kot naročeno za nadaljno načrtovanje ogledov po mestu. Za najpomembnejšo sakralno zgradbo v mestu velja bližnja Salzburška katedrala. Tu je bil krščen Wolfgang Amadeus Mozart, ki je kot glasbeni genij v svojem rojstnem mestu povsod prisoten.

Ogleda vreden je tudi razkošno urejen baročni dvorec Mirabell s svojim lepim vrtom. Nadškof Wolf Dietrich von Raitenau je dal zgraditi palačo Mirabell leta 1606, ta pa je danes s svojo osupljivo arhitekturo in prelepimi vrtovi pod zaščito UNESCA. Ob prostorih, ki jih koristijo kot koncertne hale in za namene gledališča, se v palači nahaja tudi ena najlepših poročnih dvoran na svetu. Obisk ne bo odveč fotografom, saj se ob lepih dnevih iz palače preko vrtov ponuja prelep pogled na dvorec Hohensalzburg.

Če želite potrditi tezo, da niso vsi muzeji dolgočasni, potem morate obvezno zaviti v Hause der Natur ter v sebi prebuditi otroka, saj bo ta imel veliko za eksperimentirati. Čakajo vas interaktivne igre iz narave, od dinozavrov do vesolja, akvarija, reptilov, pa do eksperimentov iz znanosti in tehnologije, interaktivnega raziskovanja človeškega telesa z vsemi čutili ter mnogo drugih stvari. Večine eksponentov se lahko dotikate in jih preizkusite tudi sami. Muzej ima 6. nadstropij z medetažami, tako da se v njem zlahka izgubite tudi nekaj ur.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.