Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Turška pravljica - Istanbul, Ankara, Kapadokija, Antalya, Antalya, Turčija - 499 EUR - 7x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi za 1 osebo, Polpenzion (zajtrk in večerja)

Turška pravljica - Istanbul, Ankara, Kapadokija, Antalya, Antalya, Turčija - 499 EUR - 7x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi za 1 osebo, Polpenzion (zajtrk in večerja)

91%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Turčija svojim gostom nudiveliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravnelepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivnestavbe. Je to morda vaša sanjska destinacija za popoln oddih?

Predviden program

1. dan: Prihod v Istanbul. Let iz Ljubljane preko Antalye protiIstanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalectekom potovanja. Sledi transfer do hotela na območju Istanbula, večerja innamestitev.

2. dan: Istanbul – nepozabnačarobna metropola. Zajtrk. Nato vas odpeljemo nahipodrom, ki je bil nekoč športno in družbeno središče Konstantinopola, ter siogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje,edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 injo dokončali leta 1616. Zatem si lahko ogledate najpomembnejšo mojstrovinobizantinske umetnosti, Hagijo Sofijo. Najprej je bila krščanska cerkev, natomošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Skupaj z namisi oglejte še palačo Topkapi, ki je bila skoraj 400 let glavna rezidencaosmanskih sultanov. Tedaj je bila palača prizorišče številnih zgodovinskihdržavnih dogodkov in zabav, danes pa je muzej, kjer se nahaja kolekcija mnogihizjemnih umetnin. Palača stoji na vrhu enega izmed sedmih gričev Istanbula, medZlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Popoldan se sprehodimo po GrandBazarju, nakupovalni meki z več tisoč trgovinicami in labirintom uličic terprehodov. Za zaključek dneva obiščemo še egipčanski ali zeliščni bazar.Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev naobmočju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjopo Bosporju – Ankara in muzej anatolskih civilizacij.  Zajtrk. Pričakuje vas fascinantnavožnja po Bosporju (fakultativno - za doplačilo). Ob vožnji med obema obalama,med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega odblišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obalAzije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladjelahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato sledivožnja proti Ankari, glavnemu mestu Turčije. Po prihodu v Ankaro naredimopostanek na razgledni točki, od koder je čudovit razgled na večji del Ankare.Nato lahko obiščete muzej anatolskih civilizacij. Večerja in nočitev na območjuAnkare.

4. dan: Kapadokija. Zajtrk. Sledi vožnja vvisokogorje. Kapadokija je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimigorami. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami inbivališči spominja na površje Lune. Skalovje raznih oblik in velikosti se dvigaiz zemlje, kot ogromne gobe, medtem ko vas v stene vklesane hiše in elegantnihoteli opazujejo z vseh strani. Prvi pribežniki so se na tem področju naseliliv 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele insamostane. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo).Večerja in nočitev na območju Kapadokije.

5. dan: Göreme – Uchisar.  Zajtrk. Danes se nam pridružitepri ogledu Göreme, kjer si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je podzaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je naravapredala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov inkegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozidolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“.Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi dopreko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnjado Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dihjemajočepokrajine. Nato obiščemo tkalnico preprog in spoznamo postopek izdelavepreproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - dokončnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestuAvanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja innočitev.

6. dan: Konya – Mevlana - Antalya.  Po zajtrku se zapeljemo poraznoliki pokrajini do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnicaTurkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si bomo znameniti samostanMevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzejmuslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot skozi čudovitogorovje Taurus proti območju Antalye. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Antalya - slapKarpuzkaldiran.  Zajtrk. Ogled Antalye, eneganajlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovjaTaurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaretYivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantičnistari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupanakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnostizdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Zazaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Večerja innočitev.

8. dan: Povratek domov. Zajtrk. Skladno s časom letatransfer do letališča Antalya in let do Ljubljane.

Opomba:V primeru poznega čarterskegapoleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec vIstanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.  
Pomembno opozorilo:Po turških predpisih mora bitivaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj. 

Istanbul: Naobeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, serazprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola nasvetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi velikoznamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja(edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še velikoveč.  

Kapadokija:Kapadokija jeverjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetuter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin sovklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacijkristjanov poiskalo zatočišče. 
Göreme:Mesto je,vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav takodel UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblikestebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko. 
Konya /Samostan Mevlana:Konya, nekočglavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmonajvečje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, kije danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti. 
Antalya senahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Izleta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimilepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimskopristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozketlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki terhotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morjuje turistično in kulturno središče regije.

Privoščite si pravo turško pravljico!


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.