ODLIČNA CENA! 3kg drobno mlete HIMALAJSKE SOLI (3 x 1kg) - Sol je lahko tudi lepo DARILO!

redna cena
18,00
popust
-51%
cena s popustom
8,90
Ponudba je že
POTEKLA


strong>Kristalna sol iz Himalaje je 250 milijonov let stara dediščina pramorja in je več kot le posebno živilo.
Za naše telo je prav tako pomembna kot voda. Izvira iz časa, ko človek še ni onesnaževal okolja.
Danes ni živila, ki bi bilo čistejše od soli. Vsebuje 84 mineralov in mikroelementov, iz katerih je zgrajeno človeško telo. Brez kalija in natrija, ki se nahajata v soli ne bi mogli ne misliti in ne delovati. Za vsak najmanjši proces v našem telesu je potrebna sol. 
Pomen soli za človeško telo
Temeljno spoznanje je, da danes s povprečnim prehranjevanjem vnašamo več soli, kot je potrebujemo, saj zaužijemo danes veliko prikrite soli v klobasah in mesnih izdelkih, sirih, kruhu, prigrizkih omakah in pripravljenih živilih.
V taki soli manjkajo spremljajoči minerali in mikroelementi, ki jih najdemo v naravni kristalni soli. Če želite svojo hrano dobro pripravljati, se skušajte izogibati izdelkom s prikrito soljo in jih nadomestite s proizvodi, soljenimi s čisto himalajsko soljo.
Uporaba himalajske soli:
Zunanja uporaba:
• Slane kopeli - čas kopanja se začenja s 5 do 10 minut in ga podaljšamo na največ 20 min. Po slani kopeli priporočamo eno urni počitek, s primerno masažo pa koži vrnite maščobo.
• Inhalacija slanice - v lonec dajte 1-2 litra vode in kristalno sol, segrejte do vrenja, nagnite se nad lonec, pokrijte čez glavo z brisačo in vdihavajte solno paro do 15 min.
• Izpiranje s slano vodo - Za izpiranje nosu in grla raztopimo 9 gramov soli v litru mlačne vode.
Notranja uporaba:
• Priprava nasičene slanice: V vodo damo himalajsko sol in počakamo 1 uro, da se raztopi. Ko se ne raztaplja več (soli v vodi je toliko, da se ne more v celoti raztopiti), je slanica nasičena in ni ne sol ne voda, ampak predstavlja višjo raven energije. Slanica je sterilna in je uporabna neomejeno dolgo.
• Pitje slanice: Vsako jutro zlijemo eno ali dve čajni žlički nasičene slanice (s plastično in ne kovinsko žličko) v kozarec in dolijemo vodo. Najbolje je, da to raztopino pijemo na tešče.

Partnerska ponudba - zbitacena.si|Prikaži vse ponudbeMorda vas zanima tudi...Povejte nam svoje mnenje in izkušnje o ponudbi "ODLIČNA CENA! 3kg drobno mlete HIMALAJSKE SOLI (3 x 1kg) - Sol je lahko tudi lepo DARILO!"
Lokacija

Slovenija
Vremenska napoved

danes

8 / 14
Slovenija

jutri

6 / 18
Slovenija

Postanite
partner
Naročite se
na e-novice
Poišči popust