Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Poučen potep v preteklost! SUPER CENA za vstopnici za ogled Muzeja baroka v Šmarju pri Jelšah in muzeja na Rotovžu v Lembergu pri Šmarju!

Poučen potep v preteklost! SUPER CENA za vstopnici za ogled Muzeja baroka v Šmarju pri Jelšah in muzeja na Rotovžu v Lembergu pri Šmarju!

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


MUZEJ BAROKA
Muzej baroka, odprt avgusta 2015, ponuja stalno razstavo 43 originalnih, več kot 260 let starih lesenih skulptur iz kalvarijskih kapel, s pomočjo video projekcije obiskovalca popelje na ogled petih najlepših baročnih cerkva Obsotelja in Kozjanskega.
V muzejski postavitvi so kipi izvzeti iz konteksta skupin v kapelah, da lahko laže razumemo in dojamemo njihovo umetniško razsežnost. Originalne kipe lahko obidemo, si jih ogledamo in doživimo iz vseh zornih kotov, kar omogoča temeljit vpogled v kiparsko ustvarjanje v sredini 18. stoletja.

Stalna postavitev zbirke 45 originalnih lesenih polihromiranih plastik v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah je delo Mete Hočevar, priznane arhitektke, kostumografke in režiserke, utemeljiteljice sodobne slovenske scenografije, dobitnice številnih priznanj in Prešernove nagrajenke. Kot arhitekta je Hočevarjeva z odgovornim projektantom Marijanom Čebelo in s celjskim podjetjem Studio List sodelovala že pri rekonstrukciji starega župnijskega gospodarskega objekta v muzej in s središčnim prostorom – dvovišinsko kapelo s prizorom križanja – nakazala bistvo pripovedi Muzeja baroka v Šmarju pri Jelšah. S tesnim sodelovanjem z restavratorko Nuško Dolenc Kambič in z novim pristopom postavitve je kipe obiskovalcem približala na poseben način.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.