Safari v Tuniziji - Po sledeh Berberov in počitnice na celinski Tuniziji, Yasmine Hammamet, Tunizija, Tunisia - 659 EUR - 5x nočitev z all inclusive v hotelu El Mouradi 4* za 1 odraslo osebo, 2x nočitev s polpenzionom v hotelu El...

Safari v Tuniziji - Po sledeh...

Safari v Tuniziji - Po sledeh Berberov in počitnice na celinski Tuniziji, Yasmine Hammamet, Tunizija, Tunisia - 659 EUR - 5x nočitev z all inclusive v hotelu El Mouradi 4* za 1 odraslo osebo, 2x nočitev s polpenzionom v hotelu El...

Rezerviraj za 66,00 €

659,00 €
Cena
659,00 €

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Vsi tisti, ki vam počitnice insproščen oddih nista dovolj in si želite pobliže spoznati Tunizijo ter obenemspoznati, katero od skrivnosti te »dežele za tančico«, vabljeni, da se nampridružite na našem, posebej za to, pripravljenem safari programu.


1. DAN: LJUBLJANA – MONASTIR - YASMINE HAMMAMET Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Tuniziji. Pristanek na letališču Monastir, kjer vas pričaka naše predstavništvo. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi el Menzah 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET 
Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET - TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID – YASMINE HAMMAMET 
Po zajtrku sledi vožnja proti severu države, mestu Tunis. Prvi postanek naredimo v centru moderne in živahne prestolnice, na tuniški medini, kjer se poskusimo v barantanju. Časa imamo tudi za obisk tipične tunizijske kavarne ali šiša bara. Nadaljujemo v Kartagini, prestolnici Punskega imperija, kjer si pobliže pogledamo njene ostanke, danes del UNESCO-vega zaščitenega območja. Kartagina bo prebudila vašo domišljijo s svojo bogato zgodovino in povedala zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodji Hanibalu. Na področju Kartagine sledi obisk nacionalnega muzeja na hribu Byrsa. Po ogledu sledi kosilo in nato sprehod skozi idilično belo-modro vasico umetnikov Sidi Bou Said, ki vam ponuja prekrasne panoramske razglede. Sledi povratek do hotela, večerja in nočitev.

4. DAN: YASMINE HAMMAMET – EL JEM – MATMATA - DOUZ 
Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti jugu države, kjer bomo odkrivali skrite zaklade in nedvomno izkusili nepozabno dogodivščino. Prvi postanek naredimo v mestu El Jem, kjer si ogledamo enega največjih in najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov, ki je nekoč sprejel tudi do 30.000 obiskovalcev. Naprej se odpravimo proti Matmati, kjer si ogledamo tipično berbersko bivališče, trogloditsko hišo, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Kosilo (pijača se doplača) v podzemnem hotelu. Sledi vožnja do mesta Douz, poznanega pod imenom »Vrata Sahare«. Doživetje bo vsekakor sprehod po Sahari na malce drugačen način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Sledi namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.

5. DAN: DOUZ – CHOTT EL JERID - TOZEUR 
Po zajtrku pot nadaljujemo preko največjega slanega jezera Tunizije, Chott El Jerid, kjer bomo naredili krajši postanek, odkrivali skrivnost puščavske rože in občudovali prelivanje barv na obzorju. Sledi vožnja do mesta Tozeur, kjer obstaja več možnosti. Če ste avanturisti, se lahko odpravite na »off road« vožnjo s terenskimi vozili - Ong Jmel (doplačilo) ali pa se z istimi vozili podate na vožnjo do prekrasnih gorskih oaz Chebika in Tamerza (doplačilo). Obstaja tudi možnost združitve obeh fakultativnih izletov. Sledi namestitev v hotelu 4*, kosilo, večerja in nočitev.

6. DAN: TOZEUR – GAFSA – KAIROUAN – YASMINE HAMMAMET 
Po zajtrku sledi ogled zgodovinskega muzeja na prostem v oazi dateljnovih palm ter pot do majhnega puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Sledi vožnja proti severu in postanek na poti za kosilo. Za konec se ustavimo še v svetem mestu muslimanov, Kairouanu, in si od zunaj ogledamo veliko mošejo Sidi Oqba ter obiščemo bazar, kjer se ročno izdelujejo preproge, za katere boste imeli možnost barantati. Sledi povratek v hotel, kamor se vrnemo v času večerje. 

7. DAN: YASMINE HAMMAMET 
Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET - MONASTIR – LJUBLJANA 
Avtobusni transfer izpred hotela El Mouradi el Menzah 4* do letališča ter polet proti Ljubljani.

Lokacija

Tunisia
4031
Slovenija

Partnerska ponudba - MEGABON.eu | Prikaži vse ponudbe

Morda vas zanima tudi...


Komentarji

Delite z ostalimi svoje mnenje in izkušnje o ponudbi »Safari v Tuniziji - Po sledeh Berberov in počitnice na celinski Tuniziji, Yasmine Hammamet, Tunizija, Tunisia - 659 EUR - 5x nočitev z all inclusive v hotelu El Mouradi 4* za 1 odraslo osebo, 2x nočitev s polpenzionom v hotelu El...«