Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Predbožična Budimpešta, Budimpešta, Madžarska - 65,90 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom v 3* hotelu za 1 osebo

Predbožična Budimpešta, Budimpešta, Madžarska - 65,90 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom v 3* hotelu za 1 osebo

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Budimpešta je ena izmed evropskih prestolnic, ki ležijo obprelepi modri Donavi. Mesto ne skriva svoje zgodovine... Ribiška trdnjava, Citadela,sinagoga, opera, parlament, bazilika Sv. Štefana ... Privoščite si kavo naobrežju modre Donave!


1.DAN: SLOVENIJA – BUDIMPEŠTA: Odhod avtobusa z vstopnih mest v Sloveniji. Vožnjaz avtobusom na Madžarsko, ob južni obali Blatnega jezera, do Budimpešte. Poprihodu v madžarsko prestolnico najprej krožni ogled mesta ter vzpon na Gerhardov hrib, ki se dviga nadgrajskim kompleksom. Na vrhu hriba stoji Spomenik svobodi, ki je eden odpomembnih simbolov mesta, poleg pa je trdnjava iz 19. stol. imenovana Citadela,od koder je čudovit pogled na mesto. Po kratkem počitku nadaljevanje ogledamestnih znamenitosti v Pešti, ki seponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, slovitimikavarnami, kopališči in gledališči; med drugim si bomo ogledali Trg herojev zosrednjim, 36 metrov visokim stebrom, na katerem stoji kip angela Gabrijela,nato Državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradboParlamenta ter baziliko sv. Stefana. Prosto za sprehod po  prazničnem mestnem središču, posebno lepo jeokrašen trg Vorosmarty, kje bostelahko občudovali adventni koledar, na ulici Vaci pa kupili božična darilca, si privoščili slastne klobasice in sepogreli z grogom ter se posladkali z odličnimi madžarskimi slaščicami. Namestitevv hotel. Zvečer po želji in za doplačilo možnost večerje v tipični madžarski čardi ob folklornem programu. Nočitev. 


2. DAN: BUDIMPEŠTA - SLOVENIJA: Po zajtrkubomo naš ogled nadaljevali v zgodovinskem Budimu, na Grajskem hribu. Tu stojineorenesančna grajska palača in Ribiška trdnjava, zgrajena v neogotskempravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen.Ogledali si bomo še Matjaževo cerkev in se sprehodili po privlačnem grajskemokrožju, s slikovitimi mestnimi hišami, zgrajenimi po načrtih iz 18. stol. nasrednjeveških temeljih. Po želji ogled mesta s panoramske ladje, ki bo plulapod številnimi čudovitimi donavskimi mostovi. Slovo od Budimpešte in vožnjaproti Blatnemu jezeru. Ustavili se bomo v vasici Tihany ob severni obali jezera na polotoku Tihany, ki je zaradiznamenitosti in pokrajinske lepote tudi zaščiteno področje. Pozno popoldanvrnitev proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.