Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

4-dnevni MEDITERANSKI ODDIH za 2 osebi v apartmajski hiši Stara Ladjica "Murter Gajeta" na otoku Murter

4-dnevni MEDITERANSKI ODDIH za 2 osebi v apartmajski hiši Stara Ladjica "Murter Gajeta" na otoku Murter

51%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Murter, ki se nahaja v osrčju Dalmacije, je otok ribičev, oljčnih nasadov in ladjarjev kalafatov (graditeljev lesenih ladij gajet). Doživite ga takrat, ko ni največje gneče, in uživajte v pristnem dalmatinskem ambientu vasice Betina. Murter in kopno povezuje dvižni most (brezplačno prečkanje), tako da lahko iz Ljubljane do ljubke Betine pridete v le 3-4 urah.
Vas Betina je ime dobila po keltskem imenu "bet", kar pomeni usta in zelo slikovito opisuje zgled in položaj betinskega pristanišča. V 15. stoletju so jo osnovali ubežniki pred Turki s kopnega. Betina je spomenik ljudske dalmatinske arhitekture - ta slikovita in ohranjena lepotica je prepoznavna po tradicionalni dalmatinski arhitekturi ter mediteranski ladjedelniški dediščini. Mestece je kombinacija ozkih uličic, prehodov, kamnitih hiš, dvorišč in balkonov; polna je naravnega ljudskega šarma, avtentičnosti in zgodovinskih vrednot s tremi kultnimi simboli: cerkvijo sv. Franeta, ki vlada nad mestom, mestnim trgom z majhno luko ter ladjedelnico. Betino zaradi položaja in ohranjene domačnosti imenujejo eno od najlepših mest na hrvaški obali. Je eno izmed štirih mest na Murterju - "otoku otokov".
APARTMAJI
Hiša z apartmaji se nahaja v kamnitem, zgodovinskem jedru mesta Betina, pod cerkvijo sv. Franeta. Hiša je 4 nadstropna (pritličje + 3 etaže). Vsak apartma je klimatiziran in ima lastno kuhinjo (hladilnik s skrinjo, ploščo za kuhanje,...). V vsaki etaži se nahaja po en manjši (33 m²) in en večji (54 m²) apartma. Večji apartma ima spalnico posebej. Že na samem vhodu v hišo se občuti nostalgija za starimi časi, ki jo pričarajo tradicionalni materiali. Tu zares lahko doživite Mediteran kot je nekdaj bil!
Vzdolž obale mesta se nahajajo male plažice. Najbližja je le 60 metrov oddaljena, malo večja 250 metrov, mestna plaža pa 600 m. Vzdolž celotne obale Murterja se nahajajo idilične plaže in plažice pod borovimi gozdički. Center mesta s pošto, tržnico, avtobusno postajo, restavracijami in kavarnami je oddaljen 150-200 m, najbližja restavracija pa se nahaja 80 m stran.
PEŠ POTI:Betina - Murter - 15 minMurter Konzum -15 minSlanica plaža - 10 minPodvrške plaža - proti polotoku in preko hriba v 30 minMurter Konzum Betina - 20 minKosirina plaža - 40 minČigradja plaža - 10 minHrib sv. Ante (ali Raduč)Preko polja na Betino - 25 minJezera - Koromacna luka - 15 min otok (voda do kolena ali nič)MURTAR s svetilnikom - Koromačna Luka - PIRAMIDA/vidikovac - 10 minTisno - Jezera ob borovem gozdičku - 15min
KOLESARSKE POTI:Betina - Plitka vala - Lovišča - Tisno - skozi mesto - proti JEZERU - preko hriba v Lovišča - Plitka vala - Betina (2-2,5 ure)Betina - Plitka vala - Lovišča - Jezera - Koromačna Luka - MURTAR - Piramida - Jezera - Lovišča - Plitka vala - Betina (2,5-3 ure)Betina - Kosirina (20 min)
DALMACIJA
V zadnjih letih je Dalmacija postala ena izmed najbolj priljubljenih destinacij, tako za družinske počitnice kot tudi za aktivne počitnice. Se sprašujete, kaj so razlogi za takšno priljubljenost?
Raznolikost naravnih in kulturnih vrednot Dalmacije ter ohranjanje le teh, bogata zgodovinska in kulturna dediščina, zanimiva tradicija in običaji, izjemno dober geografski položaj, ugodna mediteranska klima, obilje nacionalnih parkov, več kot 1000 otokov, več kot 800 plaž, ki izpolnjujejo najstrožje pogoje kakovosti, pestrost rastlinskih in živalskih vrst, čista narava, sredozemsko podnebje in še bi lahko naštevali. Dalmacija je raj za čute, kjer boste vedno preživeli odlične in raznolike počitnice.>


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.