Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

ADVENT NA MALTI, Malta, Malta - 293 EUR - 3x nočitev v hotelu 3*/4* za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Benetke-Malta-Benetke za 1 osebo (ali ostala bližnja letališča)

ADVENT NA MALTI, Malta, Malta - 293 EUR - 3x nočitev v hotelu 3*/4* za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Benetke-Malta-Benetke za 1 osebo (ali ostala bližnja letališča)

92%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


MALTA - Otočje, ki je kar 64-krat manjše od Slovenije, je naravni biser sredi Sredozemlja. Popotnika očara s svojimi čudovitimi peščenimi plažami, kristalnim morjem... Malta ima poleg kamnitih tudi peščene plaže, med njimi so najlepše v zalivih: Mellieha Bay, Paradise Bay, Golden Bay in Gnejna Bay. Zadnja je najbolj skrita, saj je težko dostopna zaradi flišnih klifov in erozijskih jarkov, zagotovo pa je daleč najlepša. Ancor bay pa je zaliv, kjer je doma otroški junak Popay.
 
Na južnem in jugozahodnem delu otoka prevladujejo klifi. Najbolj znani so Dingli Cliffs, ki so visoki približno 200 metrov. V bližini klifov (10 km) se nahaja Blue grotto (modra jama), ki je posledica abrazije morja. Dostop do nje je možen le z organiziranim izletom s čolnom.Zanimivost Malte so tudi stari kamniti templji: Hal Tarxiena, Hager Quima, Mnajdre in Hal Safliena, stari približno 6000 let, starejši od egipčanskih piramid in angleškega Stonehengea. Njihovi graditelji niso popolnoma znani in namen gradnje ne čisto jasen, saj je ljudstvo, ki jih je gradilo, skrivnostno izginilo.
 
Popajevo vas so za namene filma postavili v letu 1979. Vas je postavljalo 165 ljudi za celotno izgradnjo pa so potrebovali 7 mesecev. Gradbeni material (predvsem les) je bil na otok pripeljan iz Norveške, pa tudi iz daljne Kanade. Nastala je prikupna vasica, ki je bila uporabljena le za namene filma, sedaj pa služi kot turistična atrakcija. 
 

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.