Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

8-dnevne AKTIVNE POČITNICE na otoku BRAČ z agencijo MM Turist (Termin izleta: 7.-14. oktober 2017)

8-dnevne AKTIVNE POČITNICE na otoku BRAČ z agencijo MM Turist (Termin izleta: 7.-14. oktober 2017)

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Preživite jesenski oddih malo drugače dopust malo drugače in se odpravite na otok Brač z agencijo MM Turist! Ponudba velja za termin od 7. do 14. oktobra 2017.
PROGRAM
1. dan: LJUBLJANA - SPLIT - BRAČ / BOL
Odhod avtobusa iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Splita, sledi vkrcanje na trajekt proti otoku Braču. Po pristanku na tretjem največjem jadranskem otoku, vožnja do Bola, namestitev v hotelu, večerja. Zvečer sprehod po najstarejšem braškem mestu, predlagamo obisk Dominikanskega samostana, galerije Dešković in arhitekturnega čudeža »Hiša v hiši«. Nočitev.
2. dan: OTOK BRAČ/ BOL - PUČIŠĆA 
Po zajtrku nas čaka sprehod do bližnje plaže Zlatni rat, ki velja za eno najlepših plaž na svetu. V popoldanskih urah vožnja v Pučišće, kjer bomo spoznali stoletno kamnoseško tradicijo braškega kamna, iz katerega so zgrajena mnoga dalmatinska mesta, Dioklecijanova palača v Splitu in številne svetovno znane arhitekturne mojstrovine, med njimi tudi Bela hiša v Washingtonu. Pozno popoldan bomo obiskali tudi vinsko klet, v kateri pridelujejo odlična vina že od leta 1903. Voden ogled kleti s pokušino. Vrnitev v hotel in prosto za uživanje ob morju, v hotelskem bazenu, welnessu,.. Večerja in nočitev.
3. dan: OTOK BRAČ/BOL - SUPETAR
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek, popoldan bo sledil izlet v Supetar, kjer si bomo ogledali znamenitosti v središču mesta; župnijsko cerkev, pokopališče ter mavzolej družine Petrinović. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
4. dan: OTOK BRAČ/BOL - ŠKRIP IN VIDOVA GORA 
Po zajtrku bo sledil ogled najstarejšega mesteca na otoku, Škrip, kjer si bomo ogledali najstarejši kamnolom na otoku in Muzej otoka Brača, ki nas bo popeljal v njegovo bogato zgodovino. V Muzeju oljčnega olja bomo spoznali otoško oljarsko tradicijo in poskusili najboljša oljčna olja. Sledil bo vzpon na Vidovo goro ( 780 m), ki je najvišji vrh vseh jadranskih otokov, na kateri stoji 12 metrov visok kamniti križ in od koder je čudovit razgled na sosednje otoke. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
5. dan: OTOK BRAČ/BOL - SAMOSTAN BLACA
Po zajtrku bomo obiskali enkraten samostan Blaca, kjer so živeli puščavniki, duhovniki glagoljaši, ki so sem pribežali pred Turki v 16 stol. Tu so zgradili samostan, se ukvarjali z astronomijo, tiskom, poljedelstvom in vinogradništvom. Zaradi težje dostopnega samostanskega okoliša bo potrebno nekaj peš hoje. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
6. dan: OTOK BRAČ/BOL - OTOK HVAR
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek ali po želji celodnevni izlet z ladjo na otok Hvar, kjer bo ogled enega najlepših dalmatinskih mest. Vrnitev na Brač. Večerja in nočitev.
7. dan: OTOK BRAČ/BOL
Po zajtrku prosto za kopanje in počitek. Predlagamo, da otok spoznate in doživite še z morske perspektive, najamete »Sea kayak« in raziskujete skrite zalive, plaže, slikovite vasice in tako doživite lepote Brača in kristalno čistega morja. Večerja in nočitev.
8. dan: OTOK BRAČ/BOL - SPLIT - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo poslovili od Bola. Vožnja s trajektom v Split. Na znameniti splitski rivi, ki je v vseh letnih časih polna življenja bo tudi nekaj časa za kavico. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali Dioklecijanovo palačo, ki je del UNESCO- ve kulturne dediščine. Sledi še vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.  >


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.