Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

KNJIGA ZDRAVJE NA KROŽNIKU - tisočletna spoznanja tradicionalne kitajske medicine o hrani znane kitajske avtorice DANG YI

KNJIGA ZDRAVJE NA KROŽNIKU - tisočletna spoznanja tradicionalne kitajske medicine o hrani znane kitajske avtorice DANG YI

61%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


strong>Svetovno znana kitajska avtorica Dang Yi, profesorica pekinške univerze in predavateljica na številnih evropskih in ameriških univerzah, je zapisala tisočletna spoznanja tradicionalne kitajske medicine o hrani kot zdravilu v sozvočju z dosežki zahodne znanosti. Vsebina obeta boljše počutje, več zdravja in daljše življenje.
"Zdravje začenja pri razumu. Telo sledi glavi kot senca, se skupaj z njo obrača in ustavlja. V glavi sprejemamo vse odločitve, ki lahko koristijo ali škodujejo zdravju. Če se namesto za sprehod odločimo za gledanje televizije, bomo gotovo škodili svojemu telesu. Če bomo sprejeli izjemno stresno službo, bo naše telo trpelo zaradi posledic stresa. Zdravje si moramo zaslužiti in žanjemo tisto, kar smo sejali. V današnjem času se pojavlja težnja preprečevanja bolezni in ohranitve krepkega zdravja po načelih funkcionalnega prehranjevanja in dopolnilne prehrane. S tem se resno ukvarjajo profesorji in raziskovalci na področju medicine. Kitajska funkcionalna prehrana se je razvila na podlagi dietoterapije v kitajski medicini. Zaradi svoje dolge zgodovine, edinstvene teorije o dietoterapiji, obsežnih virov o kitajskih zdravilih in sijajne vzhodnjaške kulture je pritegnila pozornost po vsem svetu.
Nekatera živila lahko, tako kot zdravila, uporabljamo za preprečevanje in celo zdravljenje. In zakaj ? Česen (Allium sativum L.) je na primer navadno živilo. Poleg hranilnih snovi kot so beljakovine, ogljikovi hidrati, vitamini, kalcij, fosfor, itd., vsebuje česen tudi hlapno sestavino, imenovano alicin, ki uničuje bakterije."
ZDRAVJE NA KROŽNIKU
Avtor: Dang Yi
Št. stani: 133
Leto izida: 1999
Format: trda vezava
Velikost: 17,0 x 22,0   
                             
 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.