Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Drugačne počitnice na Jadranu in ob Ohridu, Ohrid, Makedonija - 459 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 7x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3*/4* hotelu za 1 osebo

Drugačne počitnice na Jadranu in ob Ohridu, Ohrid, Makedonija - 459 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 7x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3*/4* hotelu za 1 osebo

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Obiščite "Balkansko lepotico". Starodavno mesteceOHRID, nekdanja prestolnica velikegaSamuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kottisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Takonjegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimicerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo,skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskihmest. 


1. DAN: LJUBLJANA – NEUM: Odhodiz Ljubljane ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Karlovca do Jadranske obale termimo Splita v Neum. Namestitev v hotelu, prosto za osvežitev v morju innočitev. 


2. DAN: NEUM – BUDVA - DRAČ: Po zajtrku vožnja mimo Dubrovnika v Črno goro doBudve. Kratek postanek za ogled starega mestnega jedra, nato pa nadaljevanjevožnje mimo Sv. Štefana v Albanijo in dalje mimo Skadra v staro prestolnico Kruje, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku. Sledilbo prevoz v obmorsko letovišče Drač, večerja in nočitev v hotelu.


3. DAN: DRAČ - TIRANA - OHRID: Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano, ki leži medrekama Erzen in Išmi. Ogled znamenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškegaspomenika, številnih trgov, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogleduvožnja mimo Elbasana v Makedonijo do Ohridskega jezera. Večerja in nočitev vhotelu.

4. DAN: OHRID: Po zajtrku prosto za kopanje in počitek; po želji in za doplačilo izlet v Strugo in dosamostana Sv. Jovana Bigorskega. 


5. DAN: OHRID - SV. NAUM: Po zajtrku sprehod po mestu z ogledom njegovihspomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi inbizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, odkoder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezerudo Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom insprehod po prelepi samostanski okolici. Večerja in nočitev v hotelu. 


6. DAN: OHRID: Po zajtrku prosto za kopanje in počitek; po željiin za doplačilo izlet z avtobusom do Prespanskega jezera. Kratek postanek vOteševem, nato pa vožnja v Bitolo, ker si bomo ogledali čudovite mozaikeantične Herakleje in se sprehodili po starem bazarju. Popoldne vrnitev v hotel,večerja in nočitev.


7. DAN: OHRID: Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje inpočitek. Večerja in nočitev v hotelu. 


8. DAN: OHRID - SKOPJE - BEOGRAD: Po zajtrku vožnja mimo Tetova v Skopje in ogledmestnih znamenitosti: starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkve Sv. Spasa,Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari čaršiji. Popoldne vožnjana sever, mimo Leskovca in Niša v Beograd. Po želji večerja v Skadarliji.Nočitev. 

9. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA: Po zajtrku ogled srbske prestolnice, s slovitimKalemegdanom, največje pravoslavne cerkviije na Balkanu, cerkev Sv. Save,stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahnipromenadi, po Knez- Mihajlovi ulici. Pozno popoldne se bomo odpravili protiSloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.  


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.