Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Visit Podčetrtek - Daleč stran v Obsotelje in na Kozjansko, Bistrica ob Sotli in Kozje , Slovenija - 30 EUR - 1x enodnevno doživetje Daleč stran v Obsotelje in na Kozjansko z degustacijo piv od 10:00 do 16:30 za 1 odraslo osebo, Ogled...

Visit Podčetrtek - Daleč stran v Obsotelje in na Kozjansko, Bistrica ob Sotli in Kozje , Slovenija - 30 EUR - 1x enodnevno doživetje Daleč stran v Obsotelje in na Kozjansko z degustacijo piv od 10:00 do 16:30 za 1 odraslo osebo, Ogled...

88%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


GRAD PODSREDA – DEGUSTACIJA BELGIJSKEGA PIVA V GOSTILNI PURE – KOSILO NA DOMAČIJI HALER – MINORITSKI SAMOSTAN OLIMJE – ČOKOLADNICA OLIMJE – JELENOV GREBEN. Če želite doživeti vso pestrost in raznolikost Obsotelja in Kozjanskega in ste poleg naravnih lepot tudi ljubitelj piva, je ta enodnevni izlet kot nalašč za vas. Doživetje boste pričeli na najbolj grajskem gradu med gradovi na slovenskem, grlo vlažili med degustacijo piva, spoznali samostan Olimje in končali med spoznavanjem in hranjenjem jelenov. Nepozabna dogodivščina je le klik stran.

TRAJANJE 10:00 - 16:30

1. OGLED SREDNJEVEŠKEGA GRADU PODSREDA (od 10:00 do 11:30)
Sprejel vas bo lokalni turistični vodnik, ki vas bo popeljal po "najbolj grajskem izmed vseh gradov" na Slovenskem. V njem si boste med drugim ogledali več stalnih in priložnostnih razstav, kakor tudi poročno dvorano. Grad Podsreda je eden redkih kulturnih spomenikov romanske dobe, ki se je preko prenove iz propadajočega stanja dvignil k bogatemu kulturnemu življenju.

2. 
DEGUSTACIJA BELGIJSKEGA PIVA V GOSTILNI PURE (od 11:30 do 12:30)
V idilični vasici Podsreda vam bodo, v stari trški gostilni Pure, ponosno predstavili belgijska piva, kjer je svojo poslovno priložnost našla prav belgijska družina Van Quaethem. Gostilno so nedolgo nazaj, po kar dveh desetletjih samevanja, ponovno oživeli. V ceni so vključene 4 vrste piva po 1dcl in mini narezek.

3. 
KOSILO NA DOMAČIJI HALER (od 12:30 do 14:00)
Ker verjamemo, da se boste za tovrsten izlet odločili ljubitelji piv, smo izlet še dodatno začinili s hmeljem. Odkrivanje Obsotelja in Kozjanskega boste nadaljevali na prelepo Domačijo Haler, kjer že več kot 20 let varijo domače pivo. Pri Halerju se boste pomudili dobro uro, saj vam bodo postregli z bogatim kosilo.

4. OGLED ČOKOLADNICE OLIMJE (od 14:00 do 14:30)
Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov, ki so že pred prvo svetovno vojno delovali na Dunaju. Danes ponujajo široko paleto čokoladnih izdelkov, ki se izdelujejo ročno. Od čokoladnih figur do pralinejev, od čokoladnih tablic in dražejev do raznovrstnih bombonjer, težko boste med izdelki izbrali najljubšega. Na voljo vam bo ogled izdelave z možnostjo nakupa ročno izdelanih pralin.

5. OGLED MINORITSKEGA SAMOSTANA OLIMJE (od 14:30 do 15:30)
V majhni vasici Olimje leži v zavetju gore Rudnice prepoznaven Minoritski samostan Olimje. Nekoč prelep dvorec, nekdaj last grofov Attems, je danes samostan, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška - minoriti. Ogledali si boste tudi veličastno cerkev Marijinega Vnebovzetja, eno najlepših baročnih umetnin v naši domovini, ki stoji poleg samostana. V zavetju samostana se skriva tudi neprecenljiva umetnina - stara samostanska lekarna s freskami. Sprehodili se boste lahko po vrtu z več kot 200 primerki zdravilnih zelišč in ogledali si boste lahko prodajalno z zeliščnimi pripravki.

6. HRANJENJE JELENOV, NEPOZABNO DOŽIVETJE (od 15:30 do 16:30)
Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vam bodo ponudili tudi degustacijo domačih izdelkov v njihovi prodajalni.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.