Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Rim, Neapelj in Pompeji, Rim, Italija - 189 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev v dvoposteljni sobi v 3* hotelu (Terme Fiuggi ali okolica) za 1 osebo

Rim, Neapelj in Pompeji, Rim, Italija - 189 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev v dvoposteljni sobi v 3* hotelu (Terme Fiuggi ali okolica) za 1 osebo

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Ogled znamenitosti v Rimu, Neaplju in Pompeju.


1. DAN: SLOVENIJA – ITALIJA: 
Odhod avtobusa v večernih urah iz navedenih vstopnihmest. Nočna vožnja v Italijo, proti Rimu.

2. DAN: RIM – FIUGGI: Po prihodu v italijansko prestolnico bomo najprej obiskalirazgledni grič Kapitol, od koder je najlepši možen pogled na Forum Romanum, mogočni Kolosej…Nadaljevalibomo  z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitostiVečnega mesta in značilnih rimskih trgov. Med najlepšimi je gotovo baročni trgNavona, ki stoji na kraju starega tekališča cesarja Domicijana in ga krasijotrije vodnjaki, od katerih je Vodnjak rek eno najlepših Berninijevih del. Ponjem se je zgledoval Francesco Robba, ko je klesal vodnjak pred ljubljanskimMagistratom. Sledi ogled izjemnega Panteona na Piazza Rotonda, najboljohranjene antične stavbe v Rimu (27 pr. n. št.). Ostalo nam bo še nekaj časa zaogled najlepšega rimskega vodnjaka, Fontane di Trevi, narejenega po Berninijevihosnutkih. Nato bomo zapustili Rim in se odpravili v terme Fiuggi ali okolico. Namestitev,večerja in nočitev.

3. DAN: NEAPELJ - POMPEJI: Po zajtrku bomo pot nadaljevali v Neapelj, ki serazteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu. Sprehodili se bomo skoziGalerije Umberta I. do znamenitega Kraljevega gledališča San Carlo, po mnenjuStendhala najlepšega gledališča v Italiji. Videli bomo še Castel nuovo ter trgPlebiscita. Po ogledu se bomo napotili v znamenite Pompeje in si ogledaliostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul vulkanski pepel. Če bovreme dopuščalo se bomo lahko povzpeli na nekaj kilometrov oddaljeni ognjenikVezuv.  Vrnitev v hotel, večerja,nočitev.

4. DAN: RIM – ORVIETO – SLOVENIJA: Po zajtrku vožnja proti Rimu, kjer bo postanek zaogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Vožnja v Orvieto. Zvzpenjačo se bomo povzpeli do visoko ležečega in  slikovitega srednjeveškega mesteca, znanegapo stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Nadaljevanje potiproti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.