Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Heritage Hotel Maškovića Han - Zasebno wellness doživetje, Pakoštane, Dalmacija, Hrvaška - 159 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi za 2 osebi, 1x 3-hodna večerja v a la carte restavraciji za 2 osebi

Heritage Hotel Maškovića Han - Zasebno wellness doživetje, Pakoštane, Dalmacija, Hrvaška - 159 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi za 2 osebi, 1x 3-hodna večerja v a la carte restavraciji za 2 osebi

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Si želite vrhunskega oddiha v romantičnem srcu Dalmacije? Pravorazkošje nekdanjih sultanovih dostojanstvenikov z moderno opremo in zgodovinskimambijentom vas čaka v hotelu Heritage Hotel Maškovića Han s priročno lokacijoob Vranskem jezeru, 10 km od mesta Pakoštane in blizu NP Krka. Odlična izbiraza vse ki obožujejo zgodovino, arhitekturo, naravo in udobje ter nepozabnoizkušnjo namestitve.   

Gradnja rezidence Mašković Han se je začela 1644. po ukazu in ssredstvi Jusufa Maškovića, visokega dostojanstvenika na sultanovem dvoru in vrhovnegaadmirala turške flote, za njegovo poletno rezidenco. Zamišljen je bil kotrazkošna monumentalna in moderna gradnja, ki bi imela vse udobje, tudi turškokopalnico – hamam. V gradnjo je bil vloženo ogromno denarja in na dan je delalokar 500 delavcev. Leta 1645 je Mašković osvojil Kreto in ostal plemenit tudi dovseh zasužnjenih beneških vojakov ter meščanov, kar je izzvalo sultanov bes.Sultan ga je poklical na svoj dvor in ga dal usmrtiti. Njegova tragična usodaje vplivala tudi na Han, ki ni bil končan po prvotnih načrtih, ampak v nekolikoskromnejši izvedbi.

Heritage HotelMaškovića Han
ima 14 dvoposteljnih sob (10 sob z zakonsko posteljo in 4 sobe z ločenimiposteljami) ter 2 deluxe apartmaja. Sobe in apartmaji imajo TV, kopalnico,sušilec za lase, šampone za tuširanje in  za lase, sef, mini bar, in klimo. Dvoposteljnesobe obsegajo 21 m2. Restavracija hotela ima zunanji videz džamije, saj se nahajana njenem nekdanjem mestu. Tudi notranjost vsebuje elemente tovrstne gradnje. Vodilogastronomske ponudbe so sveža in sezonska živila lokalnih dobaviteljev. Znotrajzidov Hana se nahaja tudi kavarna, kjer lahko uživate odmaknjeni odvsakodnevnega hrupa v mirnem in tihem ambientu. Po celodnevnem odkrivanjuokolice si povrnite energijo s sproščanje v savni in jacuzziju.

V sklopu objekta lahko tudi obiščete muzej s stalno zbirko predmetov najdenihiz preteklih obdobij. Sestavljajo jo prazgodovinske najdbe in najštevilčnejšaantična zbirka. Vidite lahko različne predmete iz vsakdanje rabe, posode,oljenke, kozarce, zbirko srednjeveških najdb in najdbe novegaveka iz okolice ob Vranskem jezeru. Ob njem so urejene tudi kolesarske inpohodne steze. Posebej pa je priljubljen pri vseh ljubiteljih ptic, saj je enoredkih nedotaknjenih bivališč vodoljubnih ptic. V območju ornitološkega rezervataživi kar 251 vrst ptic. Izlet v NP Kornati bo sigurno prekrasnodoživetje v okrilju čudovitih otokov. Pohitite in se čimprej odpeljite svoji pravljici naproti.  

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.