Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

NOČ ČAROVNIC V PREKMURJU - 1-dnevni izlet v Prekmurje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom + obisk Otoka ljubezni, plavajočega mlina na Muri in muzeja büjraštva + vožnja z brodom + bujraška malica + ogled Gradu na...

NOČ ČAROVNIC V PREKMURJU - 1-dnevni izlet v Prekmurje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom + obisk Otoka ljubezni, plavajočega mlina na Muri in muzeja büjraštva + vožnja z brodom + bujraška malica + ogled Gradu na...

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


PREŽIVITE NOČ ČAROVNIC V PREKMURJU  

Prekmurje velja za najbolj oddaljeno slovensko pokrajino. To je dežela, kjer je še prisotna mistika iz starih časov,  ki je drugod že zdavnaj pozabljena. Še vedno živijo običaji, ki so jih tod gojili že v pradavnini. Res pa je, da so se običaji malce posodobili in so nam na voljo v novi preobleki – združeni z običaji, ki prihajajo v naše kraje iz tujine. Vabimo Vas, da letošnjo noč čarovnic preživite v pokrajini ob Muri.

V dopoldanskih urah se bomo odpravili iz Ljubljane, čez Celje in Maribor proti vzhodu države. Zaščitni znak Noči čarovnic so buče, ki so eden najbolj prepoznavnih pridelkov Prekmurja in Prlekije. Še bolj znano pa je dišeče bučno olje, ki ga iz bučnega semena pridobivajo. Ustavili se bomo v eni izmed oljarn, kjer na bodo odkrili marsikatero skrivnost njegove pridelave, dišeč izdelek pa bomo tudi preizkusili.

Na prekmurski strani reke se bomo najprej ustavili v vasici Ižakovci, kjer je na romantičnem kraju imenovanem Otok ljubezni postavljen čisto pravi plavajoči mlin. Postanite mlinar na Muri za nekaj trenutkov tudi vi. Razložili nam bodo tudi kdo so bili büjraši. Sledila bo vožnja s starodavnim plovilom brodom na drugo stran reke in nazaj. Z domačini bomo spoznali kaj je to pajani krüj s česnekon in čarobni napoj.

Skozi prestolnico se bomo odpravili proti mističnemu gradu na Goričkem. Velja za enega najlepših dvorcev na slovenskem in pravijo, da je nekoč imel točno 365 soban. Ravno to in njegova pentagramska oblika naj bi pričala o njegovem povezavi z vitezi Tempjlarji.

Nadaljujemo s spoznavanjem prekmurske dobre kapljice. Medse nas bodo sprejeli vinski grički Goričkega in pri enem izmed vinarjev bomo izvedeli nekaj lokalnih skrivnosti in vinček pokusili.

Obisk Prekmurja bomo zaključili s tradicionalno prekmursko pojedino, kjer bomo spoznali lokalne dobrote. Polni novih spominov se bomo podali na pot proti domu.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.