Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Adventni izlet: Praznični Dunaj že od 19,90 €. 8 terminov iz 6-ih slovenskih mest!

Adventni izlet: Praznični Dunaj že od 19,90 €. 8 terminov iz 6-ih slovenskih mest!

92%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Od srede novembra do božiča se najlepši mestni trgi prelevijo v čarobne božične sejme. Vonj po kuhanem vinu, punču, slaščicah in klobasicah naredi nepozabno predbožično atmosfero. Božični sejmi imajo v cesarskem mestu...


Od srede novembra do božiča se najlepši mestni trgi prelevijo v čarobne božične sejme. Vonj po kuhanem vinu, punču, slaščicah in klobasicah naredi nepozabno predbožično atmosfero. Božični sejmi imajo v cesarskem mestu resnično dolgo tradicijo. Že v daljnih srednjeveških časih je leta 1298 Albrecht I dodelil meščanom privilegij prirejanja decembrskega sejma. Danes se mesto ponaša z več kot 20 božičnimi sejmi. Bogato okrašene ulice, svetovljanski vrvež in pisano dogajanje zadovolji množice turistov. Mesto okrasijo bistveno prej kot v Sloveniji, saj se sejmi odprejo že sredi novembra. 
Vse potnike opozarjamo, da je v terminih do vključno 14. 12. pričakovana bistveno manjša gneča, kot v zadnjih dveh adventih vikendih! Po 25.12.2019 ostanejo odprti le še nekateri sejmi, med njimi obiščemo tistega na Riesenradplatzu. Mesto ostane bogato okrašeno in razsvetljeno do novega leta.
Predviden program
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Slovenije. Najprej se boste ustavili na sejmu na Riesenradplatzu, ki je eden največjih in odprt vse do 6. 1. 2020. Čas za jutranjo kavico, prve nakupe, skok do Pratra ali obisk slavnega muzeja voščenih lutk Madame Tussauds (doplačilo). Okrog poldneva bomo prispeli v strogo mestno jedro, kjer se bomo sprehodili po elegantno okrašenih ulicah, polnih veličastnih palač: videli bomo legnedarni Graben in Koroško ulico, cesarski Hofburg in seveda Štefanovo katedralo. Prosti čas za nakupe in samostojno raziskovanje vedno zanimivega mesta, obisk največjega sejma pri Rathausplatzu, kozarček »kuhanca« ali pravi dunaski zrezek. Popoldne nas bodo navdušile lučke, ki se prižgejo ob prvem mraku! 
Zvečer (predvidoma okrog 19.00/19.30) se boste odpravili nazaj proti domu, kamor boste prispeli v poznih večernih ali zgodnji jutranjih urah.
Več informacij o advnetnem dogajanju v mestu lahko najdete na naslednjih spletnih povezavah: TUKAJ in TUKAJ. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.