Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Čudovita Provansa, Aix-en-Provance, Francija - 238 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 2*lux/3* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

Čudovita Provansa, Aix-en-Provance, Francija - 238 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 2*lux/3* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Dišeča polja sivke in po želji obisk narodnega parka Kamarga!


1. DAN: SLOVENIJA - ITALIJA
Odhod avtobusa z odhodnih mest v večernih urah.  Vožnja z avtobusom  v Italijo, mimo Benetk in Cremone naitalijansko Riviero ter dalje na Azurno obalo.  


2. DAN: GORDES - SENANQUE – FONTANEDE VAUCLUSE - ARLES
Po nočni vožnji vožnja po slikoviti provansalskipokrajini s širnimi polji sivke inkilometre dolgimi drevoredi platan proti mestecu Gordes in dalje do slovitega samostanaSenanque, kjer bo postanek za zunanjiogled. Nato vožnja mimo vasice Boriem, z značilnimi kamnitimi pastirskimi hišami,proti kraškemu izviru Fontane de Vaucluse.Vožnja v Arles ali okolico. Ogled znamenitosti starega dela Arlesa, z rimskoareno in romansko katedralo sv. Trophima; portal katedrale in stari samostan z najslavnejšim križnim hodnikom v Provansi, sta pod zaščito UNESC-a. Če bo mogoče bomo obiskali bomo tudi nekdanjobolnišnico Espace van Gogh, ki so jouredili tako, kot jo je videl in upodobil slavni slikar na svojih platnih. Namestitev in prenočitev.


3. DAN : ARLES/AVIGNON  - PONT-DU- GARD -  KAMARGA - ARLES
Po zajtrkuvožnja v Avignon. Po prihodu v srednjeveškiAvignon ogled nekdanje mogočne papeškepalače ter popularnega »avignonskega«mostu.  Mesto Avignon je bilo med leti 1309 in 1377 papeška prestolnica; papeškapalača, Palais des Papes, je ena od najpomembnejših evropskih utrjeniharhitektur, zgrajena v 14. stol. Vožnja do do imenitno ohranjenega staregarimskega akvadukta Pont du Garda.Sledil bo  izlet v  deltoreke Rhone, ki se kot mala in velika Rhona izliva v Levji zaliv: med obemarekama je sloviti narodni park  Kamarga  - Camargue z bogatim rastlinskim inživalskim rezervatom. To je domovina majhnih belih, na pol divjih ponijev inčrnih bikov, tu gnezdijo lepo pisana zlatovaranka in nešteti vodni ptiči, pabele, škrlatne in sive čaplje, mlakarice in rožnati flamingi. V Saintes-Maries-de -la-Mer, ki jesredišče pokrajine in znano romsko mesto  postanek za  ogled cerkve, ki je bila zgrajena na kraju, kjer naj bi se po legendi izkrcalesvete žene z Lazarjem. Po ogledu  povratek v hotel, po želji in za doplačiloprovansalska večerja v eni izmed lokalnih restavracij.  Prenočitev v hotelu.


4. DAN : ARLES - AIX - EN - PROVANCE – MONTE CARLO
Po zajtrkuvožnja v Aix -en -Provance, nekdanjoprovansalsko prestolnico in kulturno središče Provanse. Kratek sprehod postarem delu mesta in ogled katedrale Saint-Sauveur. Sledila bo vožnja proti Azurni obali do popularnega Monte Carla, kjer bo postanek  za sprehod po mestu in obisk znamenitihigralnic. Vožnja proti Italiji.  


5. DAN:  MONTE CARLO -  ITALIJA - SLOVENIJA
Po nočnivožnji mimo Ligurske obale, Apeninov,  Benetkprihod v Slovenijo v jutranjih  urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.