Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Rim, Neapelj in Pompeji, Rim, Italija - 178 EUR - 2x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu (Terme Fiuggi ali okolica) za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

Rim, Neapelj in Pompeji, Rim, Italija - 178 EUR - 2x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu (Terme Fiuggi ali okolica) za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Ogled znamenitosti v Rimu, Neaplju in Pompeju.


1.DAN: SLOVENIJA – ITALIJA: 
Odhod avtobusa v večernih urah iz navedenih vstopnihmest. Nočna vožnja v Italijo, proti Rimu.


2.DAN: RIM – FIUGGI: Po prihodu vitalijansko prestolnico bomo najprej obiskali razgledni grič Kapitol od koderje najlepši možen pogled na  ForumRomanum, mogočni Kolosej…Nadaljevali bomo z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta in značilnihrimskih trgov. Med najlepšimi je gotovo baročni trg Navona, ki stoji na krajustarega tekališča cesarja Domicijana in ga krasijo trije vodnjaki, od katerihje Vodnjak rek eno najlepših Berninijevih del. Po njem se je zgledovalFrancesco Robba, ko je klesal vodnjak pred ljubljanskim Magistratom. Slediogled izjemnega Panteona na Piazza Rotonda, najbolj ohranjene antične stavbe vRimu (27 pr. n. št.). Ostalo nam bo še nekaj časa za ogled najlepšega rimskegavodnjaka, Fontane di Trevi, narejenega po Berninijevih osnutkih. Nato bomozapustili Rim in se odpravili v terme Fiuggi ali okolico. Namestitev, večerjain nočitev.


3.DAN: NEAPELJ - POMPEJI: Po zajtrku bomo potnadaljevali v Neapelj, ki se razteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu.Sprehodili se bomo skozi Galerije Umberta I. do znamenitega Kraljevega gledališčaSan Carlo, po mnenju Stendhala najlepšega gledališča v Italiji. Videli bomo še Castelnuovo ter trg Plebiscita. Po ogledu se bomo napotili v znamenite Pompeje in siogledali ostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul vulkanskipepel. Če bo vreme dopuščalo se bomo lahko povzpeli na nekaj kilometrovoddaljeni ognjenik Vezuv. Vrnitev vhotel, večerja, nočitev.


4.DAN: RIM – ORVIETO – SLOVENIJA:Po zajtrku vožnja proti Rimu, kjer bo postanek zaogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Vožnja v Orvieto. Zvzpenjačo se boste povzpeli do visoko ležečega in  slikovitega srednjeveškega mesteca, znanegapo stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Nadaljevanjepoti proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.