Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID, Ohrid, Makedonija - 264 EUR - 3x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3*/4* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID, Ohrid, Makedonija - 264 EUR - 3x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3*/4* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Obiščite "Balkansko lepotico". Starodavno mesteceOHRID, nekdanja prestolnica velikegaSamuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kottisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti. Takonjegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimicerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo,skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskihmest. Na našem kratkem potovanju bomo spoznali delček te tisočletne kulture,nekatere starodavne običaje, pomešane z današnjo podobo, kar se staplja včudovito celoto in seveda srečali ljudi, ki izžarevajo ljubeznivost,prijateljstvo in vroč makedonski temperament.


1. DAN: LJUBLJANA - BEOGRAD - SKOPJE: Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 19. uri. Nočnavožnja prek Hrvaške, Beograda in Niša v Makedonijo. 


2. DAN: SKOPJE - GOSTIVAR  - OHRID: Po prihodu v Skopje bomospoznali lepote makedonske prestolnice. Ogledali si bomo mestno trdnjavo Kale, džamijo Mustafa paše, cerkev Sv.Spasa, stare turške terme, DautPašin hamam, ki je danes muzej. Prečkali bomo kamnit most čez reko Vardarin se sprehodili po stari mestni tržnici. Vožnja v Ohrid, kjer nas bo v hotelu pričakala dobrodošlica. Namestitev, večerja in nočitev.


3. DAN: OHRID - SV. NAUM - OHRID: Po zajtrku se bomosprehodili po sončnem mestu, muzeju na prostem z zanimivo in bogato kulturnodediščino, ki se je ohranila vse od prazgodovine. Tu sta Sv. Kliment in Sv.Naum osnovala prvo vseslovansko univerzo. Ogledali si bomo cerkev Sv. Sofije, samostanPerivleptin, galerijo ikon, cerkev sv. Jovana Kanea in Klimentovo univerzoter se povzpeli do Samuelove trdnjave,od koder je navdušujoč razgled na jezero. Popoldne se bomo sprehodili obOhridskem jezeru in se odpeljali do Sv.Nauma, kjer si bomo ogledali starodavni samostan z dragocenim ikonostasom. Večerja in nočitev v hotelu.


4. DAN: OHRID – BITOLA/HERAKLEJA - KRUŠEVO -  OHRID: Po zajtrku prosto zasamostojne oglede, sprehode in počitek ob ohridskem jezeru. Po želji pa seboste lahko odločili za fakultativni izlet v Bitolo, ki je drugo največje mesto in kjer si bomo ogledaliizkopanine in čudovite mozaike antične Herakleje. Po sprehodupo starem mestnem središču, se bomo odpeljali v najvišje ležeče mesto, ki ležinad 1300 metrov, Kruševo. Toslikovito mestece je pravi arhitekturni muzej, kjer se prepletata stara inmoderna  arhitektura. V mestu je prebivalprezgodaj preminuli pevec, Toše Proeski. Ogled njegove spominske hiše. Vrnitevv Ohrid, večerja in nočitev. 


5. DAN: OHRID - Sv. JOVAN BIGORSKI  - SRBIJA – SLOVENIJA: Po zajtrku bomo se bomomimo Debra pripeljali do najpomembnejšega in mogočnega samostana sv. Jovana Bigorskega.  Po ogledu vožnja mimo Skopja v Srbijo indalje proti Sloveniji. 


6. DAN:  SRBIJA –SLOVENIJA: Prihod v Slovenijo je predviden v jutranjih urah. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.