Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

ČUDOVITA PROVANSA, Aix-en-Provance, Francija - 228 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 2*lux/3* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

ČUDOVITA PROVANSA, Aix-en-Provance, Francija - 228 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 2*lux/3* hotelu za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Dišeča polja sivke vas vabijo na nepozaben izlet!


1. DAN: SLOVENIJA - ITALIJAOdhod iz Ljubljane  s parkirišča na Dolgem mostu ob 21:00.  Vožnja z avtobusom  v Italijo, mimo Benetk in Cremone naitalijansko Riviero ter dalje na Azurno obalo.  


2. DAN : AIX –EN- PROVANCE – GORDES – SENANQUE – FONTANEDE VAUCLUSE - AVIGNON / ARLES: Po nočnivožnji prihod  v Aix -en -Provance in po kratkem postanku nadaljevanje vožnje poslikoviti provansalski pokrajini s širnimipolji sivke in kilometre dolgimi drevoredi platan proti mestecu Gordes in dalje do slovitega samostana Senanque, kjer bo postanek za zunanji ogled. Nato vožnja mimovasice Boriem,  z značilnimi kamnitimi pastirskimi hišami,proti kraškemu izviru Fontane de Vaucluse.Po kratkem postanku vožnja proti Avignonu.Po prihodu v   srednjeveški Avignon oglednekdanje mogočne papeške palače terpopularnega »avignonskega« mostu.  Mesto Avignonje bilo med leti 1309 in1377  papeška prestolnica; papeška palača, Palais des Papes, jeena od najpomembnejših evropskih utrjenih arhitektur, zgrajena v 14. stol.Zvečer prevoz do hotela, namestitev in prenočitev.


3. DAN : PONT- DU- GARD -  ARLES -KAMARGA: Po zajtrku vožnja do imenitno ohranjenegastarega rimskega akvadukta Pont du Garda,nato obisk Arlesa. Ogledznamenitosti  starega dela Arlesa, z rimsko areno in romansko  katedralosv. Trophima;  portal katedrale instari samostan z najslavnejšim križnimhodnikom v Provansi,  sta pod zaščitoUNESC-a. Obiskali bomo tudi nekdanjo bolnišnico Espace van Gogh, ki so jo uredili tako, kot jo je videl inupodobil  slavni slikar na svojihplatnih. Popoldne po želji in za doplačilo izlet v  deltoreke Rhone, ki se kot mala in velika Rhona izliva v Levji zaliv: med obemarekama je sloviti narodni park  Kamarga  - Camargue z bogatim rastlinskim inživalskim rezervatom. To je domovina majhnih belih, na pol divjih ponijev inčrnih bikov, tu gnezdijo lepo pisana zlatovaranka in nešteti vodni ptiči, pabele, škrlatne in sive čaplje, mlakarice in rožnati flamingi. V Saintes-Maries-de -la-Mer, ki jesredišče pokrajine in znano romsko mesto  postanek za  ogled  cerkve, ki je bila zgrajena na kraju, kjer naj bi se po legendi izkrcalesvete žene z Lazarjem. Po ogledu  povratek v hotel, po želji in za doplačiloprovansalska večerja v eni izmed lokalnih restavracij.  Prenočitev v hotelu.


4. DAN:  ARLES - MANOSQUE  -  SOTESKAVERDON  - MOUSTIERS - STE-MARIE - MONTE  CARLO: Po zajtrku vožnja do odlično  ohranjenega starega mesteca Manosque in po kratkem ogledu nadaljevanjevožnja v slikovito sotesko reke Verdon,z apnenčastimi pečinami, ki se spuščajo 700 metrov globoko v rečno korito.V  Moustiers-Ste-Marie bo postanek za ogled zanimive vasice, znanepo keramičnih izdelkih in sivkinih proizvodih. Sledila bo vožnja proti Azurni obali do popularnega Monte Carla, kjer bo postanek  za sprehod po mestu in obisk znamenitihigralnic.  Vožnja proti Italiji.  


5. DAN: Po nočnivožnji mimo Ligurske obale, Apeninov,  Benetkprihod v Slovenijo v dopoldanskih  urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.