Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

TOP PONUDBA za ureditev DVORIŠČA ali VRTA - KALUP za izdelavo TLAKOVCEV na hiter ter enostaven način (javorjev list ali vrtna rešetka)

TOP PONUDBA za ureditev DVORIŠČA ali VRTA - KALUP za izdelavo TLAKOVCEV na hiter ter enostaven način (javorjev list ali vrtna rešetka)

83%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Veliko prihranite in se tudi zabavajte! S tem kalupom za izdelavo tlakovcev lahko ustvarite tudi do 50 m² vrtnih stez na dan, kajti kalup odstranite, ko je beton še svež. Niso potrebne posebne gradbene spretnosti - kdorkoli lahko doseže profesionalne rezultate zaradi tega izjemnega kalupa za oblikovanje vrtnih stezic in teras. Ni vam potrebno napraviti celega dela v enem dnevu – nekaj napravite danes, nekaj pa jutri!
Na voljo imate dva različna modela kalupov - javorjev list ali vrtna rešetka.
Priprava tal je minimalna. Glede na želje glede višine samih tlakovcev (ali segajo nad nivojem tal ali ne) po želji izkopljite luknjo ustreznih dimenzij in jo poravnajte. Vmesne plasti lahko ločite z geotekstilom.
Kalup premažete z opažnim oljem za olajšanje kasnejšega ločevanja. Nato položite kalup na ravno mesto (betonska tla, delovna miza,..), ga napolnite s prej pripravljenim betonom in odstranite odvečni beton proti vrhu ter poravnate oz. zgladite z gladilko. Z lopatico predhodno še malo podrezajte v beton, predvsem pri robovih. Lahko pa uporabite vibra mizo ali dodatke za preprečevanje tvorbe zračnih mehurčkov za boljše rezultate.  Čez do ca 40 minut previdno obrnete kalup na delovno mizo ali kakšno drugo trdno podlago (lahko tudi direktno na predpripravljeno ravno podlago kjer bo tlakovec stal) in postopek ponovite. Tlakovec pustite da se pusuši in ga nato postavite na željeno mesto. Po končanem delu kalup očistite.
Priporočlivo je sestavljanje tlakovcev v skupino s 4 kosi (2x2) ali več za izdelavo vzorčne površine kot na slikah.
Če vam ne uspe prvič, lahko brez težav poskusite ponovno. Uporabite tradicionalno 3: 2: 1 betonsko mešanico (gramoz: pesek: cement) in dovoj vode, da nastane gosta trdna mešanica. Priporočljiv je gramoz velikosti graha - 10 mm ali manj, saj je tako mešanico lažje poravnati v samem kalupu. Večji delež cementa daje večjo trdnost, večji delež peska pa olajša delo v samem kalupu. Če se vam zdi, da je vstavljane betona v kalup pretežko, dodajte še malo vode.
Za večje površine je priporočljiva uporaba gotovega suhega betona ali predpripravljenih betonskih mešanic v vrečah. Za izdelavo barvnih tlakovcev uporabite posebno gradbeno barvo in beli cement. Upoštevajte navodila proizvajalca glede same uporabe. Za večjo odpornost proti zmrzali uporabite posebne plastifkatorje za beton. Za bojše mehanske karakteristike betona uporabite steklena vlakna za beton. Po končanem delu lahko posebej zaščitite tlakovce s premazom zaščitne barve. Vmesne kanale med posameznimi tlakovci lahko zapolnite s zemljo ali drugim materialom glede na želeni končni videz.
 Uporabljene slike so informativnega značaja zaradi različnih nastavitev monitorjaVelikost in teža posameznega tlakovca:
- javorjev list: ca. 25 x 25 x 5cm, teža 0,8 kg
- vrtna rešetka: 40 x 20 x 8cm teža 1,4 kgMaterial je polipropilen - PP.Izdelek dobite v prozorni OPP vrečki s priloženimi navodiliGlede na naše trenutno znanje, proizvod ne vsebuje SVHC (snovi, ki vzbujajo veliko skrb) s spiska Evropske agencije za kemikalije v koncentraciji nad 0,1% (utežni delež)


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.