Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Odličen izlet PRAVLJIČNA BAVARSKA in možnost ogleda gradu Neuschwanstein s Turizmom Desetnica (01.05.2017) - odhod iz LJ, KR in JES

Odličen izlet PRAVLJIČNA BAVARSKA in možnost ogleda gradu Neuschwanstein s Turizmom Desetnica (01.05.2017) - odhod iz LJ, KR in JES

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Idilična bavarska pokrajina, bavarske specialitete in prekrasni motivi za fotografiranje - to je prava Bavarska pravljica! Ne zamudite je in se odpravite na prekrasen izlet s turistično agencijo Turizem Desetnica.
PROGRAM IZLETA
Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah. Vožnja čez Gorenjsko, po turski avtocesti mimo Salzburga na Bavarsko, v Bavarske Alpe, kjer se je najraje zadrževal bavarski kralj Ludvik II in zato tam zgradil 3 od svojih 4 pravljičnih gradov.
Naš prvi postanek bo pri enem izmed redkih samostanov, ki še vedno ohranja tradicijo varjenja piva na Bavarskem, najprej si bomo namreč ogledali samostansko cerkev v Ettalu, kjer benediktinci poleg varjenja piva, vodijo tudi gimnazijo in hotel.
Po morebitnih nakupih piva in zeliščnih izdelkov bomo nadaljevali do območja Schwangau, kjer stojita 2 gradova, kjer se je Ludvik II Bavarski najraje zadrževal: Hohenschwangau, kjer je preživljal otroštvo, in Neuschwanstein, ki ga je zgradil sam po svojih načrtih za skladatelja Richarda Wagnerja in kjer se je odvil začetek Ludvikovega tragičnega konca. Možnost sprehoda do bližnjega Alpskega jezera (Alpsee), uživanje pravljičnega in turističnega vzdušja ob vrčku piva v pivskem vrtu v dolinici med dvema gradovoma, vzpon do najlepša točke za fotografiranje gradu Neuschswanstein Marijinega mostu ali (ob doplačilu) notranji ogled gradu Neuschwanstein.
Po podoživljanju zgodbe Ludvika II se bomo odpeljali do vasice Oberammergau, ki slovi predvsem po pasijonu, ki se v tej vasici odvija vsakih 10 let (naslednji bo leta 2020), sprehod po vasici pa je zanimiv predvsem zato, ker domačini še vedno ohranjajo bavarsko tracijo okraševanja fasad s freskami, predvsem z religioznimi in pravljičnimi motivi.
Po sprehodu po vasici bomo sedli na naš avtobus in se preko Bavarske in mimo Salzburga odpeljali proti Sloveniji. Prihod domov v zelo poznih večernih urah.>


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.