Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

SONČNA KALABRIJA, Kalabrija, Italija - 514 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

SONČNA KALABRIJA, Kalabrija, Italija - 514 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Kalabrija, razgibana gričevnata dežela, ujeta med dve morji, Tirensko in Jonsko, ponuja razglede, ki vzamejo dih, prostrane plaže, neokrnjeno naravo, sprehode po uličicah očarljivih starih mestec in izvirno kulinarično izkušnjo.


1.DAN: LJUBLJANA - MONTECASSINO - FIUGGI: Odhod iz Ljubljane ob 5. uri in vožnja v Italijo, v Toskano in dalje doMontecassina. Daljši postanek bo namenjen ogledu mogočne benediktinske opatije,ki je bila nekoč najpomembnejše središče krščanstva. Po ogledu vožnja domesteca Fiuggi, kjer bo v hotelu namestitev in nočitev.


2.DAN: FIUGGI - PAESTUM - OBALA TIRENSKEGA MORJA- TOPEA: Po zajtrku vožnja proti jugu do starodavne grške naselbine Paestuma, kjer sibomo ogledali slovite antične templje, predvsem Neptunovega iz 5. st. pr. n.št. Po ogledu bomo nadaljevali potovanje po obmorski cesti v Kalabrijo,občudovali slikovite ribiške vasice, letovišča in razgibano kalabrijskopokrajino ter zvečer prispeli v Topeo. Večerja in nočitev v hotelu v mestu aliokolici. 


3.DAN: KALABRIJSKA RIVIERA: Zajtrk, nato prosto za počitek, kopanje in sprehode. Večerja in nočitev. 


4.DAN: TOPEA - CAPO VATICANO - SCILLA- REGGIO DI CALABRIA - TOPEA: Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po južnem delu pokrajine.Ustavili se bomo na rtu Capo Vaticano, od koder je čudovit razgled na Eolske inLiparske otoke, nato pa obiskali mestece Scillo, znano po skrivnostnih pošastihScili in Caribdi. Nato bomo pot nadaljevali do mesta Reggio di Calabria;najprej si bomo ogledali Museo Nazionale, ki hrani zbirko arheoloških najdb izcelotne pokrajine, med katerimi sta najslavnejša bronasta antična kipa grškihjunakov im. »Bronzi di Riace«. Popoldne bo prosto, obisk mesta pa bomozaključili s sprehodom po čudoviti obmorski promenadi. Zvečer vrnitev v hotel,večerja in nočitev.


5.DAN: TOPEA - ROSSANO - CORIGLIANO CALABRO - JONSKO MORJE: Pozajtrku bomo odpotovali proti obali Jonskega morja, v Rossano. To slikovitohribovsko mestece je bilo v srednjem veku eno glavnih bizantinskih središč, karse še danes odraža v arhitekturi številnih cerkva. Po ogledu bo sledila vožnjav Corigliano Calabro, ki slovi po mogočnem Vojvodskem gradu. Zvečer se bomoodpeljali v hotel v zalivu Taranto, kjer bo nastanitev in večerja v hotelu.


6.DAN: OBALA JONSKEGA MORJA: Zajtrk,nato prosto za počitek, kopanje in sprehode. Po želji degustacija kalabrijskihdobrot. Večerja in nočitev v hotelu.


7.DAN: ROSSANO - ALTOMONTE - FRASCINETO - FIUGGI: Po zajtrku se bomo podali na potovanje po gorati notranjosti Kalabrije, vslikoviti mesteci Altomonto in Morano Calabro, pripeti ob strmo pobočjePollinskega hribovja. Ogledali si bomo njihove znamenitosti v srednjeveškihjedrih, nato pa nadaljevali vožnjo v Frascineto, kjer v glavnem živijo Albanci,ki so se tu naselili v 15. st. in ohranili svoj jezik in navade. Po ogledusledi vožnja po osrednji Kalabriji na sever proti Rimu. Če bo čas dopuščal se bomoustavili v Capui, ki je bila nekoč slovito antično mesto in sedež znanegladiatorske šole. Zvečer prihod v Fiuggi, večerja in nočitev.


8.DAN: FIUGGI - RIM - LJUBLJANA: Pozajtrku vožnja v Rim, kjer si bomo ogledali znamenitosti mesta: baročni trg Navona,ki ga krasijo trije vodnjaki, od katerih je Vodnjak rek eno najlepšihBerninijevih del, Panteon na Piazza Rotonda in rimski vodnjak Trevi, Španskestopnice s cerkvijo Trinita dei Monti. Po končanih ogledih odhod protiLjubljani. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.