Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

POČITNICE V ČUDOVITI TOSKANI, Montecatini, Toskana, Italija - 378 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

POČITNICE V ČUDOVITI TOSKANI, Montecatini, Toskana, Italija - 378 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Toskana, za nekatere najlepša, najbolj pisana, najbolj fotogenična dežela na svetu, nam na široko odpira svoja vrata in vabi k raziskovanju. Vedno znova je odprta za nova spoznanja,  za nove motive, ob vsakem letnem času je drugačna in vsakič bolj privlačna. Ogromna pisana in gričevnata polja, vrh katerih se bohotijo kmečke vile, obdane z značilnimi cipresami, prepoznavni vinogradi, predelovalnice vina in oljčnega olja, mala mesteca na gričih ali skalah, vijugaste, prašne ceste, osamljena drevesa, temperamentni domačini, odlična in značilna toskanska kulinarika …


1. DAN: LJUBLJANA –BOLOGNA - MONTECATINI:Odhod izLjubljane ob 6.uri in vožnja z avtobusom v Italijo v Bologno, ki slovi po svojiodlični kuhinji, po značilnih rdečih opečnatih stavbah, prelepih trgih inuniverzitetni tradiciji. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: Piazzo Maggiorein Neptunov trg z vodnjakom, Palazzo Comunale ter baziliko San Petronio, enonajvečjih gotskih cerkva v Italiji. Po ogledu vožnja dalje v Montecatini,namestitev v hotelu in nočitev.


2. DAN: MONTECATINI- SAN GIMIGNANO - SIENA - MONTECATINI: Po zajtrku se bomo podali na izlet po slikoviti toskanski pokrajini. Obiskalibomo srednjeveško mestece San Gimignano, v katerem so živeli vitezi templjarji,nato pa odšli v Sieno, kjer si bomo ogledali znamenitosti: mogočni trg Piazzzadi Campo, ki ga obdajajo srednjeveške palače, Palazzo Publico s stolpom Mangia,vodnjak Fonte Gaia ter se sprehodili po ozkih mestnih ulicah do katedrale. Poogledu se bomo vrnili v hotel, večerja in nočitev.


3. DAN: MONTECATINI- MONTALCINO - PIENZA - MONTEPULCIANO: Po zajtrkubomo odšli na ogled biserov južne Toskane. Navdušili nas bodo številnivinogradi, zgodovinska mesteca in samostani. Obiskali bomo Montalcino, kjerdomuje najboljše toskansko vino, brunello. Sprehodili se bomo po mestu inposkusili njihovo znamenito vino. Vožnja v Pienzo, ki leži na visokem hribu inse ponaša z značilno renesančno gradnjo ter ponuja veličasten razgled poslikoviti dolini Val d’Orcia. Popoldan bomo obiskali srednjeveško mesteceMontepulciano in po želji poskusili »vino nobile di Montepulciano« ter sesprehodili po mestnih uličicah. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.


4. DAN: MONTECATINI- FIRENCE - MONTECATINI: Po zajtrkuizlet v Firence. Ogled palač ob trgu: Palazza Vecchios kipom MichelangelovegaDavida, Palazza Strozzi, Neptunovega vodnjaka ter Donatellovega Marzoca - leva,Loggie dei Lanzi ter mojstrovine manieristične arhitekture - Palazzo degliUffizi, v kateri je danes ena najslavnejših galerij na svetu. Po kratkempočitku bomo nadaljevali z ogledi: cerkve San Lorenzo, Piazze del Duomo,krstilnice s čudovitimi pozlačenimi Vrati paradiža, stolnice Santa Maria del Fiore,Giottovega zvonika ter slovitega mostu Ponte Vecchio. Po ogledu bo prosto,zvečer vrnitev v hotel, večerja in nočitev.


5. DAN:MONTECATINI: Po zajtrkuprosto za počitek in sprehode po mestu in okolici. Večerja in nočitev v hotelu.


6. DAN: MONTECATINI- CINQUE TERRE - MONTECATINI: Po zajtrku poželji prevoz z avtobusom do La Spezie, od tam pa vožnja v slikovito vasicoPortovenere in po kratkem postanku in ogledu znamenitosti nadaljevanje vožnje zladjo v Cinque Terre. Ogledali in sprehodili se bomo po petih ribiških vasicah,stisnjenih ob strmo obalo, ki so zaradi zanimive arhitekture pod Unescovozaščito. Z ladjo se bomo odpeljali do severnega dela pokrajine, v Monterosso,si ogledali največjo izmed vasi in se z vlakom odpeljali v najmanjšo vasicoVernazzo. Po ogledu vrnitev v La Spezio, od tam pa se bomo z avtobusom vrnili vhotel. Večerja in nočitev.


7. dan :MONTECATINI - COLLODI - PISTOIA - LJUBLJANA: Zajtrk in vožnja mimo Firenc v Collodi, kjer bo postanek za ogled pravljičnegaparka, kjer je Carlo Collodi, avtor Ostržka, preživel velik del svojegaotroštva. Po ogledu bomo nadaljevali pot do Pistoie in si tam ogledali mestnojedro z znamenito stolnico. Sledila bo vožja v Slovenijo. Prihod v Ljubljano vpoznih večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.