Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI, Vilnius, Lithuania - 668 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 11x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI, Vilnius, Lithuania - 668 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 11x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

87%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Litva, Latvija in Estonija, tri baltske dežele so ob koncu 80 let 20. stoletja opozorile nase s svojo močno željo po osamosvojitvi in so to tudi leta 1991 dosegle. Navkljub skupni tradiciji in dolgoletnemu življenju v Sovjetski zvezi vsaka od njih razvija svojo kulturo, jezik in način življenja. Vilnius, Riga in Tallinn so postale pomembne evropske prestolnice.


1.in 2. dan: Ljubljana -  Poljska - Varšava: Odhodavtobusa v večernih urah iz Ljubljane. Vožnja mimo Celja, Maribora v Avstrijoter dalje nočna vožnja preko Češke na Poljsko. V zgodnjih popoldanskih urahprihod v prestolnico Poljske, Varšavo in ogled starega dela mesta, ki je bilmed II. sv. vojno popolnoma uničen. Po letu 1945, pa so ga obnovili posrednjeveškem vzoru in danes sodi po Unescovo kulturno dediščino. Očaral nas bostaromestni trg, z umetniško okrašenimi pročelji, v oživljenih ulicah inzgradbah starega mesta so nastale zapeljive galerije, restavracije in obrtniškedelavnice. Vožnja proti litvanski meji. Namestitev v hotelu, večerja innočitev. 


3.dan:  Trakai - Vilnius: Pozajtrku vožnja v Litvo, v srednjeveško litvansko prestolnico Trakai, ki ssvojim šarmom in lepoto očara skoraj vsakega obiskovalca. Staro mesto leži naozkem pasu kopnega med jezeroma. Ogledali si bomo trdnjavo iz 15. stol. Sledivožnja do prestolnice Litve, Vilniusa. Mesto je tudi kulturno in univerzitetnosredišče države na obeh bregovih reke Neris. Med II. svetovno vojno je bilomesto razdejano in nato obnovljeno. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru,ki je del svetovne dediščine UNESC-a, si ogledali klasicistično katedralo,cerkev sv. Ane, ki je primer izredne gotske arhitekture, baročno cerkev sv.Petra in Pavla, parlament, najstarejšo univerzo v pribaltskih deželah iz 16.stol., mestni trg, predsedniško palačo, grad nad mestom z Gediminasovim stolpomiz 14. stol. Mnogi imenujejo Vilnius tudi »baltski Jeruzalem«, kajti tu ježivelo največ Judov v tem delu Evrope. O tem priča tudi njihov geto s sinagogoin spominskim centrom. Namestitev v hotelu in prenočevanje.


4.dan:Vilnius-Kaunas-Klaipeda/Palanga: Pozajtrku vožnja v Kaunas, drugo največje mesto Litve in staro hanzeatsko mesto,ki je središče litvanske katoliške cerkve. Ogled starega mestnega središča naozkem polotoku med rekama, gradu, prelepe mestne hiše imenovane tudi »belilabod«, največje gotske katedrale v Litvi zgrajene v 16. stoletju. Možnostobiska katerega od zanimivih muzejev. Vožnja proti vzhodu Litve, do obalnegamesta Klaipede oz. turističnega središča Palange. Nastanitev v hotelu inprenočevanja. 


5.dan:Klaipeda/Palanga-Kurska kosa-Juodkrante-Nida-Klaipeda/Palanga: Pozajtrku se bomo s trajektom odpeljali na znamenito Kursko koso, več kot 100 kmdolg zemeljski nasip v obliki kose. Narodni park, kjer posamezne sipine segajodo 60 m visoko, je pod zaščito UNESCO-ve naravne dediščine. Med vožnjo poslikovitem narodnem parku se bomo ustavili v mestu Juodkrante in Nida, kjer sibomo ogledali galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival nemški pisateljThomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi/Palangi in prenočevanje. 


6.dan:Klaipeda/Palanga-Šiauliai-Gora križev-Rundale-Riga: Pozajtrku vožnja do Gore križev, nizke vzpetine blizu mesta Šiauliai. Gora jepokrita s tisoči križev, ki so jih sorodniki postavili v spomin na umrle ali zatiste, ki so umrli med deportacijami v sovjetskem obdobju. Danes je Gora križevpomemben narodni simbol in romarski kraj Litvancev. Postanek za ogledčudovitega baročnega dvorca Rundale, ki je delo mojstra Rastrellija in pravabaročna umetnija. Vožnja v Rigo, latvijsko prestolnico, ki velja za najlepšebaltsko mesto. Namestitev v hotelu in prenočevanje.


7.dan:Riga: Zajtrk.Ogled glavnega mesta Latvije, ki je hkrati najpomembnejše gospodarsko inkulturno središče države. V preteklosti pomembno hanzeatsko mesto, je kljubrazdejanju med 2. sv. vojno ohranilo velik del starega mestnega jedra z ozkimiulicami in s številnimi stavbami. Obisk največje baltske katedrale iz 13. stol.z največjimi orglami v Evropi,  cerkve sv. Jakoba, kjer je sedež katoliškenadškofije, gotske cerkve sv. Petra iz 15. stol., z 72 m visokim zvonikom,gradu nemškega viteškega reda, ki je danes rezidenca latvijskega predsednika, parlamenta, švedskih oz. mestnih vrat, zgradb v starem mestnem jedru vstilu »Art Nouve«. Popoldan po želji prosto za samostojne oglede ali obiskmuzeja, razstave. Prenočevanje.


8.dan:Riga - narodni park Gauja- Sigulda-Talin: Pozajtrku vožnja skozi nacionalni park Gauja, ob reki Gauja, ki  teče skozislikovito pokrajino iz rdečih peščenjakov, s številnimi jezeri in barji terobsežnimi gozdovi. Pokrajino tudi radi imenujejo » latvijska Švica«. V mestuSigulda, ki leži sredi parka Gauja, si bomo ogledali romantičen srednjeveškigrad nemškega viteškega reda Turaida, zgrajen v 15. stol. Vožnja v Talin,katerega značilnost in posebnost so lesene hiške, ki pa žal počasi izginjajo izmestne arhitekture. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.


9.dan:Talin - narodni park Lahemaa - Talin: Zajtrk.Ogled glavnega mesta in kulturnega središča Estonije, ki leži ob Finskemzalivu. Ogled starega hanzeatskega mesta s slikovitimi starimi ulicami inhišami bogatih trgovcev v Spodnjem mestu. Ogled katedrale sv. Nikolaja iz 15.stol., gotske mestne hiše, delno obnovljenega mestnega obzidja, gradu Toompea vZgornjem mestu, kjer je danes sedež estonskega parlamenta in vlade, pravoslavnekatedrale Aleksandra Nevskega iz 19. stol., najstarejše delujoče lekarne iz 15.stol. Izlet v Lahemaa narodni park, ustanovljen leta 1971 ob obali Finskegazaliva vzhodno od Talina, ki slovi po čudoviti kraški pokrajini, s številnimiapnenčastimi platoji z jezeri, slapovi in slikovito skalnato obalo. Povratek vTalin in prenočevanje. 


10.dan: Talin - Helsinki - Talin: Pozajtrku prost dan v Talinu za samostojne oglede, lahko pa se odločite zacelodnevni izlet v finsko prestolnico, Helsinke. V Talinu se bomo vkrcali natrajekt ali katamaran, ki nas bo popeljal do Helsinkov. Ogled mestnegasredišča: senatni trg s stolnico, stara univerza, Sibeliusov spomenik, v skalovklesana cerkev. Sprehodili se bomo po mestnih trgih in se pozno popoldanvrnili v Talin. Večerja in prenočevanje. 


11.dan:Talin - Pärnu - Vilnius: Zajtrkv hotelu. Vožnja v estonsko poletno prestolnico letoviško mesto Pärnu in ogledmesta; koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev. Vožnja v Vilniusali  okolico in nočitev.


12.dan: Vilnius – Wroclav: Zajtrk.Vožnja z vmesnimi postanki na Poljsko v Wroclav, eno najlepših in najstarejšihmest na Poljskem, krasen primer zlitja zgodovinske arhitekture z moderno. Poznopopoldan si bomo ogledali središče mesta s starimi, obnovljenimi zgradbami inse prepustili utripu mesta mostov petih rek. Med sprehodom bomo srečali mestnisimbol - palčke, ki so skriti po vsem mestu. Če bo čas dopuščal si bomoogledali še multimedijsko fontano, ki se nahaja poleg znamenite dvorane Ludowa(Dvorana Narodov). Namestitev v hotelu in nočitev.


13.dan: Wroclav - Brno - Ljubljana: Pozajtrku nadaljevanje ogleda mestnih znamenitost, nato pa vožnja mimo Brnanaprej v Slovenijo, kamor je predviden prihod v nočnih urah. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.