Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE, Dubrovnik, Hrvaška - 369 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 7x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE, Dubrovnik, Hrvaška - 369 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 7x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Privoščite si potep po Dalmaciji!


1.DAN:SLOVENIJA - NP SLAPOVI KRKE ETNOLAND DALMATI - NEUM:
Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja na Hrvaško, do slikovitega NP Krka,kjer bomo občudovali lepote reke Krke, ki je v razmeroma kratkem toku ustvarilagloboke kanjone, jezera in številne slapove. Popoldan bomo obiskali vasicoPakovo selo, bolj znano kot Etnoland Dalmati. V prvem tovrstnem tematskem parkuna Hrvaškem obiskovalcem prikažejo nekdanji način življenja prebivalcevdalmatinskega zaledja. Spoznali bomo različne običaje, tipično arhitekturo terdegustirali domače vino in pršut. Vožnja do Neuma, kjer bo namestitev v hotelu,večerja in nočitev.


2.DAN: NEUM - DUBROVNIK: Po zajtrku vas bomo povabili na fakultativni izlet v Dubrovnik, biser Hrvaške.Ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod od znamenitih mestnih vratim. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki ga krasijo imenitnearhitekturne mojstrovine, med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak,frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv.Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Poželji se boste lahko sprehodili po znamenitem obzidju, seveda pa bo tudi nekajprostega časa za samostojne oglede, kavico…Vrnitev v Neum, večerja in nočitev.


3.DAN: NEUM – DELTA REKE NERETVE - NEUM: Pozajtrku prosto za samostojne oglede ali kopanje. V popoldanskih urah se bostelahko udeležili izleta v dolino delte Neretve. Prijazni domačini nam bodopostregli s pravo hercegovsko lozo in sezonskim sadjem. Vseskozi nas bospremljala dalmatinska glasba. Zapeljali se bomo z njihovimi tradicionalnimiladjicami »trupicami« po rokavu Neretve. Občudovali boste nedotaknjeno naravoin skrite rokave in kanale reke Neretve. Naredili bomo nekaj krasnih fotografijza lep spomin, seveda pa nas bodo pogostili še z okusnim piknik kosilom. Vpoznih popoldanskih urah vrnitev v Neum, večerja in prenočevanje. 


4.DAN: NEUM - MEĐUGORJE - Izvir reke BUNE - MOSTAR - NEUM: Po zajtrku se boste lahko odločili za izlet do znamenitega romarskega središčaMeđugorja. Na poti v Mostar se bomo ustavili v Blagaju, kjer si bomo ogledaliderviško tekijo, iz 16. stoletja in kraški izvir hladne reke Bune. Čas bo zakavico in krajši ogled. Po prihodu v Mostar se bomo sprehodili po slikovitemmestnem jedru, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči(hamani), cerkvami, čaršijami in drugimi arhitekturnimi objekti, kjer seprepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Na žalost pa je bil v zadnjivojni porušen najlepši spomenik turške umetnosti stari kamniti most, ki ga jeleta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Danes je most obnovljen, ponovno v ponosmestu in pod zaščito UNESCA. Prosto za ratluk in kavico in vrnitev v Neum, kjerbo še čas za osvežitev v morju. Večerja in nočitev. 


5.DAN: NEUM - RIBJI PIKNIK: Dan bo namenjen uživanju na plaži, lahko pa se boste odločili za ribji piknikin vožnjo z ladjo po zalivu. Večerja in prenočevanje. 


6.DAN: NEUM - TRSTENO in POLOTOK PELJEŠAC: Pozajtrku se boste lahko odločili za izlet do Trstena, majhnega obmorskega naselja,ki je znan je po svojih edinstvenih naravnih lepotah, bujni vegetaciji inpopularnemu Arboretumu. Od 14. stol. je bil del Dubrovniške republike in pravnaravne lepote Trstena so očarale številne dubrovniške plemiče, da so si tuzgradili poletne hiške. Vožnja v Ston, ki se nahaja na začetku polotokaPelješac in je znan kot "mesto soli". Ponaša se z najdaljšim kamnitimzidom v Evropi. Sprehod po mestu, nato pa bomo obiskali tudi eno izmed vinskihkleti in imeli degustacijo vin. Vrnitev v Neum, večerja in nočitev. 


7.DAN: NEUM - NACIONALNI PARK MLJET: Zajtrk.Dan bo namenjen uživanju na plaži, lahko pa se boste odločili za izlet nanajbolj zelen in bujen otok v Dalmaciji, na Mljet, ki ima status nacionalnegaparka. Po legendi je prav tu Odisej doživel brodolom, otok pa je tudi tesnopovezan s sv. Pavlom. Poleg morskih jezer si bomo ogledali tudi mali otok sredijezer, kjer se nahaja benediktinski samostan sv. Marije iz 12 stol. Po kosiluboste lahko uživali v plavanju, potapljanju in raziskovanju na najlepših delihotoka, ki so raj tudi za svetovne potapljače. Izvedeli boste, zakaj je Mljetmedeni otok in uživali v lepotah otoka. Vrnitev v Neum, večerja in nočitev. 


8.DAN: NEUM - ZADAR - SLOVENIJA: Pozajtrku bo še čas za kopanje in uživanje na plaži. Vožnja proti Zadru inpostanek za ogled mestnih znamenitosti: cerkve sv. Donata, zvonika sv. Marije,katedrale sv. Anastazije, Rimskega trga, Narodnega trga z mestno ložo. Vožnja vSlovenijo, kamor bo prihod v poznih večernih urah. 

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.