Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

POTOVANJE PO SKANDINAVIJI, Oslo, Norway - 667 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 8x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelih za 1 osebo

POTOVANJE PO SKANDINAVIJI, Oslo, Norway - 667 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 8x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelih za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Popotovanje po skandinavskih deželah in raziskovanje severnih obzorij!


1.DAN: LJUBLJANA - NÜRNBERG - HANNOVER: Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob5. uri zjutraj. Vožnja v Avstrijo in mimo Salzburga v Nemčijo. V Nürnbergudaljši postanek za ogled zanimivega starodavnega mesta, nato vožnja dalje protiseveru do Hannovra. Namestitev v hotelu v okolici mesta in nočitev.


2.DAN: PUTTGARTEN - KOPENHAGEN: Po zajtrku nadaljevanje vožnje do Puttgartna, odtam pa prevoz s trajektom na Dansko; vožnja po dveh danskih otokih vprestolnico Kopenhagen. Po prihodu v mesto ogled mestnih znamenitosti: borze,dvorca Christiansborg, ki je sedaj sedež parlamenta in sodišča, opere,kraljičine rezidence Amalienborg, mestne hiše, starega pristanišča Nyhavn terpopularnega kipa male morske deklice. Priporočamo, da si za doplačilo »severneBenetke« ogledate z morja, na enournem izletu z ladjo po mestnih kanalih. Natobo prosto za sprehode po glavni promenadni ulici Stroget ali za obisk parkaTivoli, ki je eden od najstarejših zabaviščnih parkov na svetu in pravokulturno žarišče mesta. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.


3.DAN: KOPENHAGEN - ROSKILDE - HILLEROD: Po zajtrku celodnevni izlet z avtobusom v okolicomesta. Obiskali bomo staro dansko prestolnico Roskilde, kjer si bomo ogledalistolnico, v kateri so pokopani danski kralji. Odpeljali se bomo ob t. i. fjorduv osrčje otoka Zelandije, vse do najbolj severnega dela, do ribiškega mestaGilelaje. Po postanku vožnja v Hille-rod na ogled nekdanje rezidence danskihkraljev in dvorca Fridriksbord. To je ogromno grajsko poslopje, zgrajeno natreh otokih jezera, ima 300 soban, danes pa je v njem muzej danske zgodovine.Ob vrnitvi v Kopenhagen še ogled atraktivne likovne kolonije in muzeja moderneumetnosti Louisiana. Nočitev v hotelu.


4.DAN: KOPENHAGEN - HELSINGOR - GÖTEBORG - OSLO: Po zajtrku se bomo odpeljali v pristaniško mestoHelsingor, kjer stoji grad Kronborg, legendarni Hamletov dvorec Elsinore, innato s trajektom odpluli na Švedsko, v Helsingborg. Od tam prevoz do Göteborga,drugega največjega švedskega mesta ter pomembnega pristanišča na zahodni obali,ki je enako oddaljeno od treh skandinavskih prestolnic. Po ogledu nadaljevanjepoti po slikoviti pokrajini ob Skageraku proti Norveški. V prestolnico Oslobomo prispeli v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu, nato sprehod poslovitem Vigelandovem parku, ki ga krasi orjaški, 17 metrov visoki monolit s121 prepletenimi liki ter z okoli 200 granitnimi in bronastimi kipi norveškegakiparja Gustava Vigelanda. Nočitev.


5.DAN: OSLO: Zajtrk. Ogledali si bomo najstarejšo prestolnicoseverne Evrope (ustanovljena leta 1050), v kateri negujejo vse, kar je značilnonorveškega. Mesto leži globoko v zalivu in ima zaradi toplote, ki jo prinašazalivski tok prijetno klimo. Bujni parki in drevoredi ter številne fontanedajejo mestu posebno svežino. Ob živahni glavni ulici, ki pelje od kraljevepalače do železniške postaje so številne znamenitosti. Tu je starauniverzitetna stavba, gledališče, stavba parlamenta in znamenita kavarna GrandCafe, v kateri sta se sestajala slikar Edvard Munch in pisatelj Henrik Ibsen.Malo dlje stoji monumentalna mestna palača iz rjavega granita, ki je z dvema stolpomaobrnjena proti fjordu Oslo; ob obali pred mestno palačo je prostrana ploščad inpark s fontano. Nato še ogled muzejev Vikinških ladij, Kon-Tiki in muzeja Framna otoku Bigdoyu. Po želji (doplačilo) vzpon na znamenito skakalnicoHolmenkollen. Prosto za sprehod po mestu. Nočitev v hotelu.


6.DAN: OSLO - KARLSTAD - STOCKHOLM: Po zajtrku slovo od Osla, ki ga obdajajo neskončnegozdnate vzpetine, visoke okoli 500 metrov in vožnja proti ravninski injezerski pokrajini Švedske. Ustavili se bomo v mestu Karlstad ob jezeru Vanern,nato potovanje nadaljevali po švedskem podeželju mimo Orebra in v popoldanskihurah prispeli v Stockholm. Panoramska vožnja po švedski prestolnici, ki jezrasla na arhipelagu Baltiškega morja z več kot 20.000 otoki in otočki. Je eno najlepšihmest, ki se ponaša s svojevrstno arhitekturo, kjer se prepleta slikovitastavbarska dediščina z modernimi dosežki arhitekture. Povzpeli se bomo nanajvišjo zgradbo mesta, televizijski stolp Kakna (doplačilo) in si Stockholmogledali še iz ptičje perspektive. Namestitev v hotelu in nočitev.


7.DAN: STOCKHOLM: Po zajtrku ogled parlamenta, stolnice, koncertnedvorane, vojne ladje Wasa in mestne hiše Stadsshuset, v kateri vsako letopodeljujejo Nobelove nagrade. Sprehodili se bomo po najstarejšem in obenemnajprivlačnejšem delu mesta, imenovanem Gamla Stan, kjer je poleg vrstezgodovinsko zanimivih in privlačnih stavb in ozkih trgovskih uličic tudiimpozantna kraljeva palača s približno 608 sobami in muzejem na prostemSkansena. Po ogledu priporočamo panoramsko vožnjo po vodni poti (doplačilo),zanimivem spletu vodnih strug in otočkov, povezanih z neštetimi mostovi.Nočitev v hotelu.


8.DAN: STOCKHOLM - MALMO - KOPENHAGEN - NEMČIJA: Po zajtrku slovo od Stockholma in vožnja zavtobusom mimo jezera Vattern,po pokrajini Smalland do Malmoja, od tam pa poznamenitem novem mostu “Vrata Skandinavije” do Kopenhagna in dalje do Rodbyja,od koder bomo s trajektom odpluli v Nemčijo. Namestitev v hotelu v okoliciHannovra in nočitev.


9. DAN: NEMČIJA - AVSTRIJA - SLOVENIJA: Zajtrk, nato vožnja s postanki skozi Nemčijo, mimoNürnberga ter Münchna v Avstrijo in dalje v Slovenijo. Prihod v Ljubljano vpoznih večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.