Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

ISLANDIJA - VODENO POTOVANJE Z LETALOM, Reykjavik, Iceland - 888 EUR - 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo, Letalski prevoz Ljubljana - Keflavik - Ljubljana (v ekonomskem razredu) za 1 osebo

ISLANDIJA - VODENO POTOVANJE Z LETALOM, Reykjavik, Iceland - 888 EUR - 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu za 1 osebo, Letalski prevoz Ljubljana - Keflavik - Ljubljana (v ekonomskem razredu) za 1 osebo

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Islandija je prava zakladnica vikinških izročil. Sage so vpete v vsakdan te izjemne dežele ledenikov in ognjenikov, donečih slapov in umirjenega življenja. Največji vulkanski otok na svetu, ki so ga Vikingi imenovali »Kljubovalni konec sveta«, obeta doživetje mogočne prvinske narave. To so prostrana polja lave, blatni vrelci z brbotajočo vročo zemljo, velikanski ledeniki, bruhajoči gejzirji, vijugaste ledeniške reke, geotermalna kopališča,… Razkošja, ki ga ponuja narava, ni moč opisati. Vredno pa ga je videti in doživeti!


VRHUNCI POTOVANJA: prostrana polja lave, blatni vrelci z brbotajočo vročozemljo, velikanski ledeniki, bruhajoči gejzirji, vijugaste ledeniške reke, geotermalna kopališča.


1. dan: LJUBLJANA−KEFLAVIK–polotok REYKJANES–REYKJAVIK: Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.


2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: þHINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS−SKALHOLT) / zajtrk: Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka þhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.


3. dan: REYKJAVIK (MODRA LAGUNA) / zajtrk: Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.


4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP SKOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) / zajtrk: Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura« - dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega najbolj slikanih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.


5. dan: REYKJAVIK–KEFLAVIK–LJUBLJANA / zajtrk: Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.