Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

BOSANSKE PIRAMIDE IN SARAJEVO, Visoko, Bosna in Hercegovina - 95 EUR - Avtobusni prevoz za 1 osebo, 1x nočitev v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom v 3*/4* hotelu v Sarajevu za 1 osebo

BOSANSKE PIRAMIDE IN SARAJEVO, Visoko, Bosna in Hercegovina - 95 EUR - Avtobusni prevoz za 1 osebo, 1x nočitev v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom v 3*/4* hotelu v Sarajevu za 1 osebo

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Zgodba obosanskih piramidah se je začela 2005. leta, ko je raziskovalec Dr. Osmanagićopazil, da imajo hribi okrog Visokog pravilno piramidno obliko in da jeorientacija strani piramidalnega griča enaka stranem sveta. Na osnovi tehdejstev je prišel do spoznanja, da so piramide v Visokem, zgrajene v davnipreteklosti, delo človeških rok… Ali bo treba učbenike napisati na novo? 


1. dan: LJUBLJANA –  ZAVIDOVIĆI – VISOKO – SARAJEVOOdhod avtobusa vzgodnjih urah in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Doboja  v Zavidoviće. Ogled ogromne kamnite krogle –največje na svetu, ki tehta 40 ton in kjer se bomo prvič vprašali kdaj, kako inkatera civilizacija je uspela narediti to kroglo. Po ogledu odhod v Visoko priSarajevu in ogled »bosanskih piramid«. Na Belvederu se bomo seznanili spiramidami in se povzpeli na severno stran piramide Sonca do ogromnihmegalitnih blokov s katerimi je prekrita piramida. Zaustavili se bomo tudi namočnih energijskih točkah in oglede nadaljevali v Vratnici z obiskom Tumulusa - 35  metrov visokega kamnitega templja obloženegaz megalitnimi ploščami težkimi od 10 do 25 ton.Pozno popoldneprihod v mesto na bregovih reke Miljacke, kjer se stikata arhitekturi vzhoda inzahoda. Sarajevo je ohranilo številna obeležja iz rimskega obdobja, srednjegaveka, osmanskega obdobja (številni hamami - kopališča, karavan saraji, sahatkula...) in iz avstroogrskega obdobja (pošta, mestni muzej, staraviječnica,  narodna knjižnica).  Sprehod mimo stare Viječnice do GaziHusrevbegove džamije in prosto na slikoviti Baščaršiji, s številnimičevabdžinicami, prodajalnicami bureka, trgovinicami in rokodelskimidelavnicami, kjer si boste lahko privoščili slastne čevapčiče s kajmakom. Zvečernastanitev v hotelu in nočitev.


2. DAN: SARAJEVO - VISOKO, BOSANSKE PIRAMIDE  – TRAVNIK – JAJCE – BANJALUKA - LJUBLJANAPo zajtrku odhodv Visoko. Vstopili bomo v predzgodovinski podzemni labirint v Ravnah, sštevilnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavnopisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov – 36.000negativnih ionov na kubični cm (iz medicine vemo, da negativni ioni uničujejobakterije in viruse). V tunelih presenetljivo ni sevanja, kar pomeni,da celice v telesu nimajo več naravnih sovražnikov in lahko začnejo processamozdravljenja in regeneracije, kar  odlično deluje na človeški organizem. Celotnapiramida deluje kot instrument »zdravilnosti« in omogoča ponovno vzpostavljanjeosnovnih sistemov v organizmih. Po ogledu nekaj prostega časa za meditacijo aliindividualne oglede podzemnih tunelov in za sprehod po arheološkem parku Ravne2. Poogledih vožnja v Travnik. Ogledmesta, ki je bilo v preteklosti sedež turških vladarjev Bosne in Hercegovine. Sprehod po starem mestnem središču kjer bomo spoznalizakaj so Travnik poimenovali »evropski Istanbul«. Travnikje tudi rojstni kraj Iva Andrića, pisca romana »Most na Drini. Nadaljevanjepotovanja do Jajca, postanek za ogled slapov na reki Plivi in vožnja skozislikovito dolino Vrbasa  in mimo BanjaLuke proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.