Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

ROMANTIČNI RIM + LETALO, Rim, Italija - 197 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* ali podobni nastanitvi za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Trst-Rim-Trst za 1 osebo

ROMANTIČNI RIM + LETALO, Rim, Italija - 197 EUR - 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* ali podobni nastanitvi za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Trst-Rim-Trst za 1 osebo

92%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


OdkrijteRim, večno mesto! 


Rim je eno izmed največjih mest vEvropi s približno dvema milijonoma in pol prebivalcev. Rim je znan tudi kotvečno mesto (Città eterna). Razprostira se na bregovih rekeTibere in na sedmih mestnih gričih: Palatino (Palatin), Aventino (Aventin),Capitol (Kapitol), Quirinale (Kvirinal), Viminale (Viminal), Esquilino(Eskvilin) in Celio (Celijo).


Vsredišču mesta je najmanjša neodvisna država na svetu Vatikan, dom papeža insedež osrednje oblasti rimskokatoliške cerkve.


Rim ima status metropole. Vletu 2011 je bil Rim osemnajsto najbolj obiskano mesto na svetu, tretje najboljobiskano mesto v Evropski uniji in najpriljubljenejša turistična zanimivost vItaliji. Njegovo zgodovinsko jedro je na Unescovem seznamu svetovne dediščine.Muzeji in spomeniki, kot sta Vatikanski muzej in Kolosej, so med najboljobiskanimi turističnimi cilji, saj jih vsako leto obiščejo milijoni turistov.Rim je leta 1960 gostil poletne Olimpijske igre in je sedež OrganizacijeZdruženih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO). 


Lahko si ogledate različneznamenitosti. Lahko obiščete razglednigrič Kapitol od koder je najlepši možen pogled na  Forum Romanum, mogočniKolosej… Potem pa lahko nadaljujete  zogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta in značilnih rimskihtrgov. Med najlepšimi je gotovo baročni trg Navona. Lahko si pogledate izjemnegaPanteona na Piazza Rotonda, najbolj ohranjene antične stavbe v Rimu (27 pr. n.št.). Vzemite si čas tudi za ogled najlepšega rimskega vodnjaka, Fontanedi Trevi, narejenega po Berninijevih osnutkih.  Prav tako se lahko odločite za postanek zaogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.