Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

POTOVANJE PO ŠRILANKI, Kudawella, Sri Lanka - 1.790 EUR - 10x nočitev v 3* in 4* hotelih s polpenzionom za 1 osebo, Povratni letalski prevoz za 1 osebo

POTOVANJE PO ŠRILANKI, Kudawella, Sri Lanka - 1.790 EUR - 10x nočitev v 3* in 4* hotelih s polpenzionom za 1 osebo, Povratni letalski prevoz za 1 osebo

82%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Uživali boste v najlepših plažah, kot sona bližnjih Maldivih, zelo prijetni temperaturi morja, v družbi prijaznihdomačinov, v okusih sveže nabranega tropskega sadja in zelenjave, ob fantastičnimorski hrani, se sproščali na peščenih obalah podpalmami, kjer je obala še vedno obala in ne plaža. 


1.dan, 11. 3. 2017: zbiranjepotnikov na letališču Brnik.


2.dan,12. 3. 2017: Doberdan, Šri Lanka! Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo napotili protiDambuli. Prvi dan se moramo navaditi na novo klimo. Začetek raziskovanjaŠrilanke, namestitev v hotel, nato si bomo ogledali še veličasten tempelj vDambulli. Večerja in nočitev.


3.dan, 13. 3. 2017Pozajtrku se bomo odpeljali vožnja do Sigiriye in ogled znamenite levje skale. Poželji vzpon na skalo (eno uro vzpona po strmih stopnicah vsekanih v skalo,doplačilo )- utrdbo in ogled svetovno znanih fresk Lepotice iz Sigirije iz5.st. ter utrdbe na vrhu skale. Ogled proizvodnje batika , lesne delavnice,kjer izdelujejo tradicionalne  šrilanskemaske. Po končanem ogledu vožnja nazaj v hotel in večerja.


4dan, 14. 3. 2017 (DAMBULLA – KANDY)Zajtrk.Poslovilise bomo od hotela in se odpeljali proti Kandyu, nekdanji prestolnici in verskemsredišču Šrilanke. Po poti se bomo ustavili v enem izmed zeliščnih vrtov.Vmestu si bomo privoščili kosilo in potem sledi ogled botaničnega vrta Royalbotanic gardens Paradeniya, katerega začetki segajo v 1371 leto. Poznan je tudipo tem, da so v njem zasejali prva semena kavčukovca v Aziji, ki so ga prinesliiz južne Amerike. Videli bomo drevesa, ki jih posadijo državniki ob obisku inmed njimi je drevo, ki ga je posadil maršal Tito, ko se je udeležil srečanjaneuvrščenih na Šri Lanki.Potemse bomo namestili v hotel in si takoj nato privoščili  nepozaben ogled šrilanških folklornih plesov(doplačilo).Podobri večerji, se bo prilegel počitek.


5.dan,15. 3. 2017 (KANDY)Takojpo zajtrku se bomo odpeljali proti Pinaweli. Ogled slonjega zavetišča, ki jeedinstveno na svetu. Slone boste lahko opazovali med kopanjem v reki ali vvrtu, kjer skrbijo zanje, mladičke pa lahko tudi hranite s stekleničko. Vrnili se bomo v Kandy, se sprehodili pomestu, si ogledali proizvodnjo batika. Čas za obisk tržnice, za nakupespominkov in prosto za druge samostojne aktivnosti. Vvečernih urah bomo obiskali Tempelj Budovega zoba, ki je najsvetejši tempelj naŠri Lanki in zato versko središče Šrilanke in tudi drugih budistov s celegasveta. Večerja v hotelu.


6.dan, 16. 3. 2017 (KANDY - NUWARA ELIYA  - ELLE – KUDAWELLA): Zajtrk. Po zajtrku nas čaka najdaljši del poti, odhodproti Nuwara Eliji, ki leži 1.800 m nad gladino morja. To področje je res pravivrtnarski čudež z njivami čebule, česna, pora, solate, korenčka, pa tudi jagodein fižol … Vožnja po prečudovitih predelih poraščenih s plantažami čajev. Medvožnjo postanek na plantaži čaja za pokušino in ogled proizvodnje čajev.Če bočas dopuščal  bomo popili kavo v  enem najlepših in najstarejših  hotelov v Nuwara Eliyi Nato  in panoramska vožnja z vlakom do kraja Elle,kjer se bomo poslovili od osrednjega višavja. Po poti bomo občudovali slapovein neskončnost zelene pokrajine. Namestitev v VILLI LANKA, prvi sprehod poplaži in seveda skok v toplo morje. Večerja, nočitev.


7.dan do 11.dan   17., 18.,19, 20.,21. 3. 2017, KUDAWELLA: Počitnice tik ob plaži, kjer bomo dan ali dva počivaliin obujali spomine na vse kar smo videli. Potepali se bomo po bližnjem mestecuin se čudili drugačnemu življenju in lepoti šrilanških otrok.S tuk-tukom se bomo peljali do bližnjega templja inuživali v tekmi naših šoferjev, ki želijo biti vedno prvi na cilju. Po želji se bodo organizirali tudi fakultativni izleti za ogled bližnjihznamenitosti.


11. dan 22. 3. 2017 KUDAWELA – COLOMBO - LJUBLJANAZajtrk. Prosto za kopanje, nato vožnja proti Colombu. Nasvidenje, ŠriLanka!


12. dan, 23. 3. 2107bomo pristali na Brniku.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.