Odlična cena! 4x250g CHIA semen + Poštnina je BREZPLAČNA

redna cena
51,96
popust
-71%
cena s popustom
14,90
Ponudba je že
POTEKLA


strong>Chia semena so postala nov prehranski hit, ki je priljubljen tako med zvezdniki kot med navadnimi smrtniki. O njih se vse več govori in piše.
Leto 2013 je zagotovo leto chia semen, saj so postala izjemno priljubljena med ljudmi, ki so osveščeni o zdravem načinu prehranjevanja. ''Chia semena so bila del prehrane že leta in leta, a njihova priljubljenost je pričela rasti v tem letu,'' je za Good Morning America povedal prehranski strokovnjak iz New Yorka Drew Rosen. ''Gre za starodavni pridelek, a ker so semena tako prilagodljiva in bogata z omega 3-maščobnimi kislinami, je njihova prodaja zacvetela.''Prav 'preprosto' pa je tisto, zaradi česar so chia semena vse bolj priljubljena. Lahko jih dodate k jutranjim kosmičem z jogurtom, v solato, zmiksano sadje ali le v jogurt. Nekateri jih preprosto popijejo z vodo. Vse to pa seveda zaradi njihovih lastnosti. Chia semena so namreč eden najboljših virov omega 3-maščobnih kislin (60 odstotkov vseh maščob v semenu), ki nam jih običajno v telesu primanjkuje in so pomembne za delovanje krvožilnega sistema, preprečevanje krvnih strdkov in za pravilno delovanje celic. Poleg tega vsebujejo dvakrat več beljakovin kot druga semena in žita, bogata pa so še z antioksidanti, kalijem, železom in vitamini A, D, K, E in B.
Uživanje chia semen pripomore še k izgubi kilogramov, saj povečujejo občutek sitosti, pospešujejo absorbcijo in razgradnjo maščob in imajo nizek glikemični indeks. Chia semena vam bodo pomagala, da boste dlje časa siti in da ne boste zaužili preveliko količino hrane. Imeli boste občutek, da imate poln želodec, saj mokra semena proizvedejo želatinasto snov, zaradi česar jih boste dlje prebavljali. Dobro jih poznajo tudi športniki, ker pripomorejo k hidraciji telesa in elektrolitskemu ravnotežju, zaradi česar so kot nalašč za regeneracijo mišic po vadbi. Sicer pa chia v starodavnem jeziku Majev pomeni ''močan'', saj semena povečujejo še fizično vzdržljivost in izboljšujejo splošno telesno počutje. 

Partnerska ponudba - zbitacena.si|Prikaži vse ponudbeMorda vas zanima tudi...

-9%
29,61
32,90€
Več

Koktejl set

OMEJENA KOLIČINA
-20%
11,60
14,50€
Več

Glukomanan - zaviralec apetita

OMEJENA KOLIČINA
-10%
54,90
61,00€
Več

Osebna tehtnica - TRISTAR WG2422

OMEJENA KOLIČINA


Povejte nam svoje mnenje in izkušnje o ponudbi "Odlična cena! 4x250g CHIA semen + Poštnina je BREZPLAČNA"
Lokacija

Slovenija
Vremenska napoved

danes

8 / 14
Slovenija

jutri

6 / 18
Slovenija

Postanite
partner
Naročite se
na e-novice
Poišči popust