Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Družinsko doživetje - Življenje med plemiči in kmeti, paket z nočitvijo za 2 odrasla in 2 otroka, Rogatec, Slovenija - 96 EUR - 1x nočitev v družinski sobi za 2 osebi (2 otroka do 15. leta bivata brezplačno), 1x družinska...

Družinsko doživetje - Življenje med plemiči in kmeti, paket z nočitvijo za 2 odrasla in 2 otroka, Rogatec, Slovenija - 96 EUR - 1x nočitev v družinski sobi za 2 osebi (2 otroka do 15. leta bivata brezplačno), 1x družinska...

81%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Odpravite se na izlet v Rogatec in si oglejte Muzej na prostem in dvorec Strmol. Uživajte v zanimivih zgodbah nekdanjih časov in si z doživetjem pričarajte vrnitev v obdobje kmetov in plemičev. 

Rogatec,stisnjen med Donačko goro in  reko Sotlo, je že od nekdaj privlačilčloveka in tudi ohranil dragocene zgodbe, ki sta jih skozi tisočletjazapisovala narava in kultura prebivalcev.

https://www.youtube.com/watch?v=BMSTDWGFN6Q

Ko se sprehodimo po Rogatcu nasnjegov trg popelje v čase srednjeveškega trgovanja v polnem razcvetu, kakoživahno je bilo včasih na tem delu priča ohranjeno jedro in kar dve cerkvi. Vsipomembni dogodki in vse dogajanje se je odvijalo prav na trgu, kjer so sesrečevali revnejši sloji in premožni plemiči.  

Plemiči so se po svojih opravilih namestili v mogočnem dvorcu Strmol, ki gosta danes pričaka povsem obnovljen in mu da občutek da se je znašel v 15. st. na otvoritvi na novo grajenega dvorca, nove vsebine pa v dvorcu ohranjajo življenje. Tu se danes odvijajo koncerti, družabna in poslovna srečanja, poročni obredi, slikovite razstave – muzejske in likovne ter pestra gostinska ponudba grajske restavracije Strmol ob večjih dogodkih.     

Zgodbe izživljenja med plemiči in kmeti se nadaljujejo v Muzeju na prostem –obiskovalec jih doživlja in soustvarja: pomagazamesiti testo in speče svoj kruhek žuliko, se nauči preprostihkorakov že pozabljenega ljudskega plesa, si splete zapestnico iz ličja ali natkalskem glavniku in gleda pod prste spretnemu kovaču.  Rokodelski izdelkiso tudi na prodaj v lodnu, muzejski trgovini. Zgodovinska štajerska kmetijasubpanonskega tipa v Muzeju na prostem Rogatec ohranja ljudsko stavbnodediščino in kulturno izročilo prebivalcev Obsotelja.
 Še danes živijo tukaj ponosni in srčni ljudje, ki skupaj zobiskovalci v bogatem izročilu preteklosti iščejo odgovore za sedanjost.Pridite in jih obiščite.

Delovni čas Muzeja na prostem Rogatec in Dvorca Strmol: torek – nedelja, prazniki 10.00 – 18.00 

Namestitev v trški hiši Pubyland v centru Rogatca, družinski sobi: družinska soba za štiri osebe v velikosti 30 m2, sestavljena iz dveh prostorov. V prvem prostoru je zakonska postelja 160×200 cm z LCD televizorjem in WiFi povezavo, v drugem pa dve postelji 90×200 cm. Kopalnice, kuhinja in jedilnica so v skupni uporabi z drugimi sobami. Ima možnost dodatnega ležišča za eno osebo. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.