Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Super cena za 13-dnevni izlet na sever Evrope - Litva, Latvija, Estonija in Helsinki za otroke do 12. leta: prevoz z avtobusom + 11x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* + zunanji ogledi in prevozi po programu + obisk...

Super cena za 13-dnevni izlet na sever Evrope - Litva, Latvija, Estonija in Helsinki za otroke do 12. leta: prevoz z avtobusom + 11x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* + zunanji ogledi in prevozi po programu + obisk...

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Program potovanja:
1. in 2. dan: Ljubljana-Poljska-Varšava
Odhod avtobusa v večernih urah. Vožnja mimo Celja, Maribora v Avstrijo ter dalje nočna vožnja preko Češke na Poljsko. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v prestolnico Poljske, Varšavo in ogled starega dela mesta, ki je bil med II. sv. vojno popolnoma uničen. Po letu 1945, pa so ga obnovili po srednjeveškem vzoru in danes sodi po Unescovo kulturno dediščino. Očaral nas bo staromestni trg, z umetniško okrašenimi pročelji, v oživljenih ulicah in zgradbah starega mesta so nastale zapeljive galerije, restavracije in obrtniške delavnice. Vožnja proti litvanski meji. Namestitev v hotelu in nočitev.
3. dan: Trakai-Vilnius
Po zajtrku vožnja v Litvo, v srednjeveško litvansko prestolnico Trakai, ki s svojim šarmom in lepoto očara skoraj vsakega obiskovalca. Staro mesto leži na ozkem pasu kopnega med jezeroma. Ogledali si bomo trdnjavo iz 15. stol. Sledi vožnja do prestolnice Litve, Vilniusa. Mesto je tudi kulturno in univerzitetno središče države na obeh bregovih reke Neris. Med II. svetovno vojno je bilo mesto razdejano in nato obnovljeno. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, ki je del svetovne dediščine UNESC-a, si ogledali klasicistično katedralo, cerkev sv. Ane, ki je primer izredne gotske arhitekture, baročno cerkev sv. Petra in Pavla, parlament, najstarejšo univerzo v pribaltskih deželah iz 16. stol., mestni trg, predsedniško palačo, grad nad mestom z Gediminasovim stolpom iz 14. stol. Mnogi imenujejo Vilnius tudi »baltski Jeruzalem«, kajti tu je živelo največ Judov v tem delu Evrope. O tem priča tudi njihov geto s sinagogo in spominskim centrom. Namestitev v hotelu in prenočevanje.
4. dan: Vilnius-Kaunas-Klaipeda/Palanga
Po zajtrku vožnja v Kaunas, drugo največje mesto Litve in staro hanzeatsko mesto, ki je središče litvanske katoliške cerkve. Ogled starega mestnega središča na ozkem polotoku med rekama, gradu, prelepe mestne hiše imenovane tudi »beli labod«, največje gotske katedrale v Litvi zgrajene v 16. stoletju. Možnost obiska katerega od zanimivih muzejev. Vožnja proti vzhodu Litve, do obalnega mesta Klaipede oz. turističnega središča Palange. Nastanitev v hotelu in prenočevanja.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.