Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

ST. PETERBURG:  4-dnevni VODEN obisk St. Peterburga že od 659 €! Vključena 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* in letalska vozovnica!

ST. PETERBURG:  4-dnevni VODEN obisk St. Peterburga že od 659 €! Vključena 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* in letalska vozovnica!

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

St. Petersburg je za mnoge eno najlepših evropskih mest. Carsko mesto ob reki Nevi in na obalah Finskega zaliva, imenovano tudi »severne Benetke«, Vas bo navdušilo s svojim aristokratskim šarmom, z veličastnimi muzeji in belimi...


1. DAN: (LJUBLJANA) – ZAGREB – ST. PETERBURG Zbirališče potnikov na zagrebškem letališču oz. na odhodnem mestu v Ljubljani. Po opravljenih letaliških formalnostih odhod letala v St. Peterburg ob 14.20. Pristanek v St. Peterburgu ob 18.00 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih prevoz v hotel in nastanitev. Po želji orientacijski sprehod po mestu. Nočitev. 
2. DAN: ST. PETERSBURG »SEVERNE BENETKE«Zajtrk in avtobusni panoramski ogled mesta, ki ga je ustanovil Peter Veliki: zgradba Admiralitete, palača Stroganov, samostan Smolny, znamenita Petro pavlovska trdnjava s katedralo sv. Petra in Pavla, kjer so pokopani ruski vladarji, tudi poslednji Romanovi, postanek pri križarki Aurora, katere topovski strel je sprožil Oktobrsko revolucijo leta 1917, sprehodili se bomo po najbolj znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo številne trgovine, restavracije in najlepše palače iz obdobja carske Rusije,… Nekaj prostega časa. Zvečer predlagamo križarjenje po reki Nevi. Nočitev. 
3. DAN: ST.PETERBURG – PETERHOF IN ERMITAŽZajtrk. Predlagamo celodnevni avtobusni izlet v Peterhof, poletno palačo Petra Velikega ob Finskem zalivu. Kompleks palač, parkov in vrtov v versajskem stilu, je še posebej poznan po svojih fontanah. Sprehod po parkih in vožnja do znamenitega Ermitaža, v baročnem Zimskem dvorcu, nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled muzeja z več kot 3 milijoni umetnin, med katerimi se nahajajo dela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha in mnogih drugih. Zvečer predlagamo odhod na folklorno predstavo s tradicionalnimi ruskimi plesi in pesmimi in z večerjo. Nočitev.
4. DAN: ST. PETERBURG – PUŠKINOVO, DVOREC KATARINE VELIKE – ZAGREB – (LJUBLJANA)Po zajtrku obisk privatnega muzeja  Fabergé, kjer je na ogled več kot 4000 del dekorativne in lepe umetnosti, vključno s srebrnimi predmeti, slikami, porcelanom,… Največja dragocenost pa je največja zbirka 9 imperialnih velikonočnih jajc, ki jih je ustvaril Fabergé za zadnja dva ruska carja Alexandra III. In Nikolaja II. Odhod v Puškinovo, nekoč Carskoje selo in ogled palače Katarine Velike. Ogled sijajnih dvoran in salonov, vključno z obnovljeno znamenito jantarno sobo, kjer so stene obložene z jantarjem. Ta soba predstavlja eno največjih dragocenosti palače katere prava usoda še do danes ni povsem pojasnjena.
Po ogledih sledi prevoz na letališče in ob 18.50 polet v Zagreb. Pristanek na zagrebškem letališču ob 20.40.**
POMEMBNO Vizum: za vstop v Rusijo je potreben vizum, ki ga lahko uredimo v agenciji. Za ureditev vizuma potrebujemo naslednje dokumente: nepoškodovan original potni list z vsaj eno popolnoma prazno stranjo, veljaven še vsaj 7 mesecev po zaključku potovanja, 1 barvno fotografijo 3,5 x 4,5 cm, ki ni starejša od 6 mesecev, izpolnjen formular, podpisano pooblastilo, podpis se mora ujemati s podpisom v potnem listu, zdravstveno zavarovanje z asistenco (kritje do 50.000€). Vse potrebne dokumente nam dostavite najpozneje 1 mesec pred potovanjem, da jih lahko posredujemo na rusko ambasado. Vizirane potne liste prejmete pri vodniku na dan potovanja.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.