Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Balkanska novoletna tura, Ohrid, Makedonija - 389 EUR - 3x nočitev s polpenzionom in 3x nočitev z zajtrkom v 3* in 4* hotelih v dvoposteljni sobi za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

Balkanska novoletna tura, Ohrid, Makedonija - 389 EUR - 3x nočitev s polpenzionom in 3x nočitev z zajtrkom v 3* in 4* hotelih v dvoposteljni sobi za 1 osebo, Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Črna gora, Albanija, Makedonija, Srbija in najdaljša noč ob Ohridskem jezeru! Čaka vas prava novoletna pustolovščina!

1. DAN: LJUBLJANA - DUBROVNIK – BUDVANSKA RIVIERA:
 Odhod avtobusa ob 5. uri zjutraj  s parkirišča pri obračališču mestnega prometaDolgi most. Vožnja do hrvaške meje, nato pa dalje mimo Karlovca do Jadranskeobale, mimo Splita in Neuma v Dubrovnik.Daljši postanek za ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod odznamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki jo krasijo imenitnearhitekturne mojstrovine, med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak,frančiškanski samostan z eno naj starejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv.Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Poogledu nadaljevanje potovanja mimo Cavtata v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali mimo Hercegnovega naBudvansko riviero. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: BUDVANSKA RIVIERA - KRUJA - TIRANA: Zajtrk, nato vožnja po prelepi obalni cesti mimo Sv.Štefana do Virpazarja in Podgorice ter čez mejni prehod v Albanijo, nato pamimo Skadra v staro prestolnico Kruje.Mestece, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku, se ponaša s slikovitotrdnjavo narodnega junaka Skenderberga, v kateri domuje sodoben muzej ter sslikovito staro citadelo, ki daje zavetje cerkvam, mošejam, turškim kopelim termajhnim lokalom na slikovitem bazarju. Popoldne prevoz v obmorsko v okolicoTirane, kjer bo večerja in nočitev vhotelu.

3.DAN: TIRANA - OHRID: Po zajtrkuvožnja v prestolnico Tirano. Mestoleži med rekama Erzen in Išmi in je glavno mesto postalo leta 1920, naglo pa jenapredovalo in se razširilo šele pod oblastjo Enverja Hoxhe. Široke mestneulice, ogromni trgi in številna poslopja spominjajo na stare čase; prostran trgna vzhodni strani obdaja mošeja Etem Beya, ki predstavlja najlepši primer pozneislamske arhitekture v Albaniji, na prostranem trgu stoji konjeniški spomeniknarodnega junaka Skenderberga, na južni strani pa cesta vodi do ogromnesteklene piramidaste zgradbe, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu vožnja mimo Elbasanav Makedonijo do Ohridskega jezera. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: OHRID - SV. NAUM: Po zajtrkuskupni sprehod po sončnem mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitihcerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon namogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero inokolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenimikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Vrnitev v hotel inpriprava na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje v restavraciji. 

5. DAN: OHRID: Po poznem zajtrku prosto za počitek; po želji in za doplačilo izlet zavtobusom do Prespanskega jezera.Kratek postanek v Oteševem, nato pavožnja v Bitolo, ker si bomoogledali čudovite mozaike antične Heraklejein se sprehodili po starem bazarju. Večerjain nočitev v hotelu. 

6. DAN: OHRID - SKOPJE - BEOGRAD: Po zajtrkuvožnja v Skopje in krajši ogled makedonske prestolnice, med drugimi staregakamnitega mostu, trdnjave Kale,Mustafa-Pašine džamije, spomenikov projekta Skopje 2014 in sprehod poslikoviti stari čaršiji. Zgodaj popoldne slovo od gostoljubnih Makedoncev invožnja na sever, v Srbijo, mimo Leskovca in Niša v Beograd. Nočitev.

7. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA: Po zajtrkuogled srbske prestolnice, s slovitim Kalemegdanom,največjo pravoslavno cerkvijo na Balkanu, sv. Save, stadiona na Marakani,Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi, poKnez-Mihajlovi ulici. Po želji kosilo v Skadarliji. Pozno popoldne odhod iz Beograda in vožnja po avtocesti, skozi Hrvaško,mimo Zagreba v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.