Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Silvestrovanje v Sarajevu, Sarajevo, Bosna in Hercegovina - 126 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v 3* hotelu za 1 osebo

Silvestrovanje v Sarajevu, Sarajevo, Bosna in Hercegovina - 126 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 2x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v 3* hotelu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Vabimo vas, da najdaljšo nočpreživite v Sarajevu. Zanimivo potovanje na jug, v Bosno in Hercegovino, vživahno mesto Sarajevo, ki nas ne bo pustilo ravnodušne ter v pravljičniMostar. Prijazni domačini nam bodo postregli s svojimi kulinaričnimi dobrotami,pokukali bomo v obrtne delavnice in čevapdžinice na Baščaršiji in se izgubili vmestnem vrvežu.


1.DAN: SLOVENIJA – SARAJEVO: Odhod avtobusa vzgodnjih jutranjih urah iz navedenih vstopnih mest. Vožnja mimo Zagreba inSlavonskega Broda ter Zenice do Sarajeva, bosanske prestolnice z bogato inburno zgodovino. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali begovo džamijo GaziHusrev iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolastostreho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, ki je bila nekočmestna hiša, grajena v predromanskem slogu, tipično muslimansko mestno hišoSvrzina kuća ter Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija.Popoldan se bomo sprehodili po stari Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki sštevilnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kafiči,čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Potem si bomo ogledali Ilidžo,zeleno predmestje Sarajeva, imenovano tudi »Vrelo Bosne«. Zvečer po želji prednovoletna večerja ob glasbi v eniod sarajevskih restavracij. Nočitev v hotelu.

2. DAN: SARAJEVO – JABLANICA - MOSTAR – SARAJEVO: Po zajtrku bo dan, namenjen samostojnim ogledommesta ali pripravam na najdaljšo noč v leto in uživanju v prednovoletnemmestnem vrvežu. Po želji in za doplačilo pa se bomo odpeljali na izlet zavtobusom mimo Konjica v Jablanico, ki je znana po bitki na Neretvi iz II.svetovne vojne, nato pa dalje po dolini Neretve, v središče Hercegovine, vMostar. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem jedru, ki se ponaša sštevilnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamani), cerkvami, čaršijami in drugimiarhitekturnimi objekti, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi.Na žalost pa je bil v zadnji vojni porušen najlepši spomenik turške umetnostistari kamniti most, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajredin. Vendar so simbolMostarja, s finančno pomočjo celega sveta, ponovno zgradili. Po ogledih se bomovrnili v Sarajevo. Prosto za počitek ter pripravo na veselo praznovanje. Silvestrovanje na prostem ob mestnemprogramu ali v katerem od klubov. Možnost silvestrske večerje v mestnirestavraciji (doplačilo) ob živi glasbi ter z bogato izbiro jedi. Po želji nadaljevanjevečera v kateri izmed diskotek. Prenočevanje v hotelu. 


3.DAN: SARAJEVO – SLOVENIJA: Pozen zajtrk. Možnost ogleda podzemnega Tunela podletališčem, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta.  Dopoldne bo čas za sprehod po Sarajevu in zazadnje nakupe in okrepčilo na sarajevski tržnici.  V zgodnjih popoldanskih urah povratek zavtobusom proti Sloveniji, kamor je prihod v poznih večernih urah oz. vzgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.