Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Adventni izlet: 2-dnevni praznični Dunaj - adventni vikend na Dunaju le 79,90 €

Adventni izlet: 2-dnevni praznični Dunaj - adventni vikend na Dunaju le 79,90 €

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Preživite adventni vikend na Dunaju! Dunaj ima številna imena: Vienna, Wien, Vieden, Vena, Beč in verjetno še kaj. Že to pove kako bogato zgodovino ima nekoč imperialna prestolnica. Adventni sejem je prav na Dunaju dobil svoj...


Dunaj ima številna imena: Vienna, Wien, Vieden, Vena, Beč in verjetno še kaj. Že to pove kako bogato zgodovino ima nekoč imperialna prestolnica. Adventni sejem je prav na Dunaju dobil svoj turistični pečat in še danes verjetno v času adventa obišče avstrijsko prestolnico največ ljubiteljev lučk, božičnih okrasitev in sproščenega vzdušja ob kuhanem vinu in punču. Vabimo vas, da si predbožične lepote cesarskega mesta obiščite na naši družbi. 
21.12.2019
Z avtobusom se bomo na pot podali v jutranjih urah. Na Dunaj bomo prispeli v dopoldanskih urah. Najprej se bomo ustavili pri letni palači Habsburžanov – slovitemu Schoenbrunnu. Sprehodili se bomo po parku do Glorieta in občudovali mogočno palačo. Sledilo bo nekaj prostega časa na stojnicah pred palačo.
Po Tržaški ulici se bomo podali v mestno jedru. Videli bomo sloviti parlament, državno opero, muzejsko četrt in druge bogate palače. Peš se bomo sprehodili do veličastne katedrale sv. Štefana… Občudovali bomo tudi Hofburg – Gornji dvorec s špansko jahalno šolo in mnogimi spomeniki pomembnežem iz avtrijske zgodovine.
Čas boste imeli seveda tudi za kulinarični znamenitsoti Dunaja: sloviti dunajski zrezek in sacher torto.
Sledi namestitev v hotelu v širšem centru mesta nekaj postaj od srednjeveškega mestnega jedra. Zvečer bo čas za samostojno raziskovanje ali obisk katerega izmed sejmov v centru. 
22.12.2019
Po zajtrku se bomo podali proti parku Prater. Tam bo nekaj prostega časa za jutranjo kavo, obisk katere izmed atrakcij kot so Hiša strahov, Veliko kolo (Riesenrad) ipd ali pa se z nami odpravite na ogled muzeja voščenih lutk Madame Tousauds (doplačilo).
Sledi skok proti četrti Hundertwasser, ki ji je dal pečat znani ekstravagantni arhitekt. Sprehod po četrti in nekaj prostega časa ter vrnitev v center mesta. Prosti čas za zadnje nakupe in fotografije. Ko se prižgejo lučke se odpravimo še na krožno avtobusno turo po slavnem Ringu – krožni aveniji, ki je bila dunajski odgovor na Elizejske poljane ter se počasi odpravimo na pot proti domu.
Več informacij o advnetnem dogajanju v mestu lahko najdete na naslednjih spletnih povezavah: TUKAJ in TUKAJ. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.