Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

SALZBURG in JUŽNA ČEŠKA v ADVENTNEM ČASU | Nepozaben 2-dnevni izlet z agencijo goHolidays, 21.12.-22.12.2019 - Odhod iz Ljubljane, Celja ali Maribora

SALZBURG in JUŽNA ČEŠKA v ADVENTNEM ČASU | Nepozaben 2-dnevni izlet z agencijo goHolidays, 21.12.-22.12.2019 - Odhod iz Ljubljane, Celja ali Maribora

19%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Z agencijo goHolidays se odpravite v pravljično deželo slikovitih mestec in gradov, ki so še posebej simpatična v predbožičnem prazničnem času. Spotoma si oglejte še Salzburg, ki velja za eno izmed svetovnih predbožičnih prestolnic, uživajte v svetovljanskem utripu in nakupite božična darila že med potovanjem!
PROGRAM
1. DAN
Odhod avtobusa iz parkirišča Dolgi most na obračališču javnega mestnega prevoza v Ljubljani ob 3.30. Vstop potnikov v Celju in Mariboru ter nadaljevanje vožnje mimo Šentilja, Linza do meje s Češko republiko, kamor bomo prispeli dopoldne. Najprej se bomo podali v ozko in slikovito dolino zgornjega toka reke Vltave. Mimo pomembnega gradu Rožmberk, kjer se bomo ustavili za spominsko fotografijo se bomo odpravili proti morda najlepše ohranjenemu srednjeveškemu mestu na Češkem Krumlovu. Zraslo je na okljuku reke Vltave in v stari del mesta lahko vstopite samo po enem izmed mostov. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah med palačami s pisanimi fasadami. Mesto navdušuje z odlično kulinarično ponudbo, številnimi muzeji in panoramskimi razgledi. V adventnem času je to že tako zelo slikovito mestece lepo okrašeno. Na glavnem trgu in nekaterih ulicah pa postavijo stojnice z bogato božično ponudbo.
Nad njim se dviga drugi največji grad na Češkem na katerem so nekoč gospodovali grofje Rožmberški in njihovi nasledniki Schwarzenbergi. Čas za samostojne sprehode ali kosilo. Lahko pa se odpravite v spremstvu lokalnega vodnika na ogled bogato opremljene notranjosti (doplačilo).
Pot bomo nadaljevali proti deželni prestolnici Češkim Budejovicam. Namestitev v hotelu. Zvečer se bomo sprehodili po starem delu in na trgu Otokarja II videli pravljično fasado renesančne mestne hiše, čudovito baročno Samsonovo fontano in ostanek mestne trdnjave Črni stolp.
Zvečer se lahko z nami odpravite na pravo češko večerjo z vrčkom piva v eni izmed mestnih pivnic (doplačilo). Po večerji še sprehod po božično okrašenem glavnem trgu.
2. DAN
Po zajtrku se lahko odpravite proti pivovarni Budvar, ki velja za eno izmed dveh svetovno znanih na Češkem (doplačilo). Ogled v spremstvu lokalnega vodnika.
Dopoldne nadaljujemo vožnjo proti Salzburgu. Skupaj se boste sprehodili po slikovitih praznično okrašenih ulicah starega dela mesta, ki je znano po svoji nepozabni baročni arhitekturi. Videli boste Mozartovo rojstno hišo, rotovž, veličastno mestno katedralo in številne svečano okrašene trge. Ustavili se boste tudi na mestni tržnici.
Prosti čas boste lahko izkoristili za nakupe in samostojne oglede ter nepozabne fotografije med raznovrstnimi stojnicami in tisočerimi okrasnimi lučkami. Pozno popoldne se lahko povzpnete do mogočne trdnjave Hohensalzburg s čudovito panoramo na čarobno okrašeno mesto. Zvečer se bomo čudili še osvetljenemu mestu ter se odpravili nazaj proti domu.>


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.