Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Adventni izlet: 2-dnevna zlata Praga v prazničnem sijaju že od 73,90 €

Adventni izlet: 2-dnevna zlata Praga v prazničnem sijaju že od 73,90 €

92%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Britanski časnik Telegraph je nekaj dni nazaj objavil članek o predbožičnih trgih v Evropi. Prago je med vsemi mesti postavil na prvo mesto. Naj tudi vas prepriča svetovljanski utrip, sijajna okrasitev, odlično češko pivičko in...


Britanski časnik Telegraph je nekaj dni nazaj objavil članek o predbožičnih trgih v Evropi. Prago je med vsemi mesti postavil na prvo mesto. Naj tudi vas prepriča svetovljanski utrip, sijajna okrasitev, odlično češko pivičko in golaž ter slasten vonj po praški šunki in nepozabni sladici z vonjem po cimetu in zanimivim imenom: Trdelnik!
Prvi dan Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic na različne predstave. Staro mesto je najlepše ravno v predbožičnem času, ko je skrbno okrašeno in večina večjih trgov zasedejo lepo okrašene stojnice z raznovrstno in predvsem dišečo ponudbo. Brez prave »varenega vinka« ali klobasic pač ne bo šlo... Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka ali prislunili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed glasbenikov na mostu.Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Popoldne namestitev v hotelu. V večernem času vas vabimo, da se z nami odpravite v eno izmed pravih praških pivnic, kjer bomo preizkusili češko kulinariko in obvezno dodali kakšen vrček češkega piva (doplačilo). Nočitev.
Malce več o predbožičnem utripu v Pragi si lahko ogledate TUKAJ.
Drugi danPo zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive.Prosti čas za zadnje nakupe. Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu(doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik.
Popoldne bomo Prago zapustili se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urico po polnoči.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.