Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Kulinarično doživetje biserov Jadrana in obiranje mandarin, Dolina delte Neretve, Bosna in Hercegovina - 174 EUR - 2x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu v Neumu za 1 osebo, Avtobusni prevoz na navedeni relaciji za 1...

Kulinarično doživetje biserov Jadrana in obiranje mandarin, Dolina delte Neretve, Bosna in Hercegovina - 174 EUR - 2x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v 3* hotelu v Neumu za 1 osebo, Avtobusni prevoz na navedeni relaciji za 1...

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Dubrovnik, Ston, Zadar, Etno vasDalmati, Zadar in delta reke  Neretve.

1.DAN: SLOVENIJA -  ZADAR - ETNO VAS DALMATI  - NEUM: Odhod avtobusa z navedenih vstopnih mest.Vožnja protiZadru. Po prihodu v Zadar krajšiogled starega mestnega jedra s cerkvijo sv. Donata,  sprehod po mestnih ulicah. V mestu so pomembne stavbe iz beneškega obdobja,stolnica iz 13. stoletja, rimski forum, mestna vrata, ostanki mestnega obzidjaiz zgodnjega srednjega veka. Če bo čas dopuščal se bomo sprehodili do »Morskih orgel«, ki so narejene poprojektu arhitekta Nikole Bašića in  nameščene v bližini novega pristanišča za križarke.Poznane so kot posebno oblikovana obala z nekaj vrstami stopnic, ki se spuščajoproti morju. Zadar je tudi rojstni kraj originalnega zadrskega likerja Maraskino,ki  je poznan širom po svetu s svojimznačilnim sladkim okusom in aromo. Vožnja v Pakovo selo, kjer stoji Etno vasDalmati.  V prvem tovrstnem tematskemparku na Hrvaškem obiskovalcem prikažejo nekdanji način življenja prebivalcevdalmatinskega zaledja. Spoznali bomo različne običaje in tipično arhitekturo, postregli pa nam bodo tudi s pijočodobrodošlice, s pršutom, domačim vinom ter z okusnim kosilom izpod peke. Poznopopoldne bomo zapustili prijetno vasico in se odpeljali v Neum. Namestitev vhotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: NEUM - STON - DUBROVNIK - NEUM: Zajtrk.Vožnja na polotok Pelješac in obisk starodavnega Stona, z veličastnim obzidjem in najstarejšimi morskimi solinami vEvropi.  Vožnja do bisera južneDalmacije, Dubrovnika. Po prihoduogled mesta: Stradun, ki ga obdajajočudovite palače, palača Sponza, cerkev Sv. Vlaha… Po želji obisk frančiškanskegasamostana s staro lekarno. Po ogledu nekaj prostega časa za kavico insamostojno raziskovanje. Vrnitev v Neum, večerjain nočitev.

3. DAN: NEUM - DELTA REKENERETVE - SLOVENIJA: Pozajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenihrodovitnih tal imenujejo hrvaška Kalifornija. V eni od številnih plantaž sebomo do sitega najedli sočnih in dišečih mandarin ter jih nabrali tudi zadomov. Kolikor jih bomo nabrali, toliko jih bomo plačali lastniku na licumesta. Po okusni malici se bomo pustili razvajati prijaznim domačinom, ki nambodo ob spremljavi dalmatinske glasbe postregli s pravo hercegovsko lozo insmokvami. S tradicionalnimi ladjicamitrupicami se bomo zapeljali po rokavu Neretve. Naredili bomo nekaj krasnihfotografij za lep spomin, seveda pa nas bodo pogostili še z okusnim kosilom. V popoldanskih urah vrnitev proti domu,kamor je predviden prihod v nočnih urah.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.