Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

3-dnevni individualni ogled Istanbula, Istanbul, Turčija - 239 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni sobi 4* hotela z zajtrkom v starem delu (odlična lokacija v centru) za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Ljubljana...

3-dnevni individualni ogled Istanbula, Istanbul, Turčija - 239 EUR - 2x nočitev v dvoposteljni sobi 4* hotela z zajtrkom v starem delu (odlična lokacija v centru) za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Istanbul - Ljubljana...

85%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Kakoso se menjavala imena od Bizanca, Konstantinopolisa do Istanbula? ZakajCarigrad? Kdaj in kako so Turki dobili priimke? Zakaj se Bospor imenuje »prehodkrav«? Kje je najboljši kebab? Ste vedeli, da je Turčija dežela čaja? Obiščite»Mesto vseh mest« in poiščite odgovore na številna vprašanja. Sprehodite seskozi zgodovino, uživajte v kulinariki in spoznajte mesto iz 1001 noči!


Istanbulje mesto, ki nikoli ne spi, kozmopolitska metropola, kjer vsak najde nekaj, karga bo navdušilo, pa naj bo to romantika osvetljenih mostov, bogata zgodovina,ki preži na vsakem koraku, gurmanske dobrote na tržnici ali v odličnihrestavracijah, opojne dišave, živahno nočno življenje, umetnost barantanja naživopisnih tržnicah…Toje mesto, kjer se moderno prepleta s tradicionalnim in mesto, ki ima v svoji dušiOrient in zahod. 


Predlog za obiskIstanbula:  1. dan: LJUBLJANA-  Istanbul:Prihodna ljubljansko letališče dve uri pred poletom. Polet v Istanbul. Namestitev vhotelu. Sprehod po osvetljenem mestu. 2. in 3. dan:  Istanbul,znamenite tržnice, KRIŽARJENJE PO BOSPORJU, opojne vonjave orienta:Pred vamibosta dneva namenjena raziskovanju enega od najbolj zanimivih mest na svetu.Predlagamo vam, da obiščete glavne mestne znamenitosti kot so Modra mošeja, cerkevSv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkevkrščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palačaTopkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana,draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanji Hipodrom, podzemnacisterno Yerebatan Saray… Lahko si boste ogledali veličastno mošejoSulejmana Veličastnega, obiskali moderni del mesta Taxim, sespustili po ozkih ulicah starega mesta na obalo Zlatega roga do egiptovsketržnice začimb, kjer vas bodo prevzele vonjave Orienta – dišave,začimbe in vrvež trgovskega središča mesta. Lahko se odločite za križarjenje poBosporju, morski ožini med Evropo in Azijo in seveda ne pozabite obiskati znamenitopokrito tržnico Kapali čaršija, največjo na svetu, kjer se boste poskusili zorientalskim barantanjem, spili čaj ali kavo in se sprehajali med več kot 5000trgovinicami, zlatarskimi delavnicami in prodajalnami spominkov, keramike,usnja, tekstila. Seveda je Istanbul tudi mesto, ki vas zlahkoto premami z nakupi. Predlagamo, da obiščete tudi Areno Sinan Erdem Sport, kjer se je odvijala nedavna slovenskakošarkarska pravljica. Zvečer se sprehodite po starem delu mesta do Sultanahmeta,kjer boste lahko opazovali osvetljene minarete in palače nekdanje prestolnicetreh imperijev. Polet letala  protiLjubljani.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.