Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Nepozabno MARTINOVANJE v PREKMURJU z goHolidays | 9. 11. in 16. 11. 2019.

Nepozabno MARTINOVANJE v PREKMURJU z goHolidays | 9. 11. in 16. 11. 2019.

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Preživite Martinovo nekoliko drugače! Odpravite se na izlet v Prekmurje, kjer vas čakajo okusne lokalne dobrote in veselja polno martinovanje. Ogledali si boste kopico znamenitosti, obiskali vinogradnike, krstili mošt in preplesali večer. PROGRAM IZLETAOdhod izpred parkirišča na obračališču mestnega avtobusa na Dolgem mostu ob 9.00. Vstop potnikov v Celju in Mariboru.
Vožnja proti Prekmurju z vmesnimi postanki. Najprej se boste ustavili v eni izmed oljarn, kjer boste spoznali proizvodnjo ter dišeče izdelke tudi degustirali. Buče in bučno olje so že desetletja zaščitni znak regije. Pot boste nadaljevali proti vasicam ob reki Muri. Sledilo bo malo romantike – ustavili se bomo kraju ob reku Muri, ki ga imenujejo Otok Ljubezni. Tam si boste ogledali zadnji plavajoči mlin na Muri, se popeljali s starodavnim plovilom brodom in izvedeli, kdo so bili büjraši in kakšna je bila njihova vloga v starih časih.
Naslednji postanek bo v simpatični vasici Bogojina, kjer so domačini še posebej ponosni na farno cerkev, ki jo ljubkovalno imenujejo Bela golobica. Gre za eno najbolj samosvojih mojstrovin velikega mojstra Jožeta Plečnika. Med ogledom boste poslušali zanimive zgodbice z mojstrovega obiska dežele ob Muri. Pot boste nadaljevali do neodkrite lepotice, kakor domačini danes imenujejo Bukovniško jezero. Obiskali boste energijski park in naredili spominsko fotografijo ob jezeru. Sledil bo obisk vinogradov, kjer vas bodo sprejeli lokalni vinogradniki in kletarji. Čas bo, da spoznate letošnji pridelek in ocenite kakovost mošta. Razigrani se boste podali proti eni izmed lokalnih ošterij, kjer bodo za nas pripravili pravo martinovo pojedino, zabavni krst mošta in plesno glasbo.
Kaj vas bo čakalo za Martinovo pojedino?
•  Goveja juha in gobova juha z ajdovo kašo (tradicionalno prekmurska)
•  Pečena raca in puranji Orly, dušeno rdeče zelje, mlinci in krompir
•  Martinova sladica
V večernih urah bo sledil odhod proti domu, kamor se boste vrnili okrog polnoči.>


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.

Braava jet® m6138
OMEJENA KOLIČINA