Trenutno na vas čaka 17919 ponudb

Potovanje po južni Turčiji in ogled čudovitih Pamukkal, Pamukkale, Turčija - 249 EUR - 7x nočitev s polpenzionom za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Antalya - Ljubljana s taksami za 1 osebo

Potovanje po južni Turčiji in ogled čudovitih Pamukkal, Pamukkale, Turčija - 249 EUR - 7x nočitev s polpenzionom za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Antalya - Ljubljana s taksami za 1 osebo

4%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Turčija svojim gostom nudiveliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravnelepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivnestavbe. Je to morda vaša sanjska destinacija za popoln oddih?

Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so znane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del Unesco-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, ki je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.


1. dan: let proti Antalyi
Let s posebnim letalom (čarter let) iz Ljubljane proti Antalyi. Po pristanku vas na izhodu z letališča pričaka vaš spremljevalec med potovanjem. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Beleka.

2. dan: prosto ali fakultativni izlet
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Antalya - Pamukkale*
Po zajtrku se boste poslovili od vašega hotela in se odpravili na dvodnevni izlet v Pamukkale. Vožnja po čudoviti pokrajini do Pamukkal, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Tej termalni vodi so že v rimskih časih pripisovali zdravilne učinke Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev z večerjo na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis - Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja prek gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Sledi vožnja do vašega hotela na območju Beleka. Večerja in nočitev.

5. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minaret in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi, ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: prosto ali fakultativni izlet
Po zajtrku raziščite številne možnosti, ki vam jih ponuja vaš hotel in okolica ali se skupaj z nami odpravite na fakultativni izlet (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: prosto ali fakultativni izlet
Po zajtrku si dan organizirajte po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder nadaljujete pot proti domu.

Pomembno: Za potovanje je potreben potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.

Opomba*: Organizator potovanja si pridržuje pravico, da izlet v Pamukkale, ki je sestavni del programa, izvede 2., 3 ali 4 dan.


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.