Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Oktoberfest in Bavarska prestolnica: Organiziran izlet na Bavarsko in obisk festivala Oktoberfest že od 31,90 €

Oktoberfest in Bavarska prestolnica: Organiziran izlet na Bavarsko in obisk festivala Oktoberfest že od 31,90 €

90%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Bavarska je dežela piva, gora, nogometa in bogate zgodovine. Čeprav se največji ljudski festival na svetu imenuje po mesecu oktobru, se tradicionalno že več kot sto let pričenja v septembru. Vzrok so bolj topli večeri in pričkovano...


OKTOBERFEST IN BAVARSKA PRESTOLNICA
Bavarska je dežela piva, gora, nogometa in bogate zgodovine. Čeprav se največji ljudski festival na svetu imenuje po mesecu oktobru, se tradicionalno že več kot sto let pričenja v septembru. Vzrok so bolj topli večeri in pričkovano lepše vreme. Na več kot 103 hektrarjih površine je postavljenih 14 velikih in običajno 20 manjših šotorjev, ki nudijo skupaj skoraj 100.000 sedišč. Letno ga obišče okrog 7 miljonov obiskovalcev. Na festivalu popijejo slabih 7.000.000 l piva. Obiskovalci pojedo več kot pol miljona piščancev in skoraj 150.000 parov klobasic. Obiskovalci povprečno izgubijo čez 1000 osebnih izkaznic ali poltnih listov, okrog 500 denarnic in okrog 500 mobilnih telefonov. Vabimo vas, da del množičnega rajanja postanete tudi vi! »Prost!
Zjutraj bomo krenili iz Slovenije in se popeljali skozi karavanški predor ter nadeljevali čez Avstrijo proti Bavarski. Muenchen je v času oktoberfesta res svetovna prestolnica zabave in hedonizma. Ogledali si bomo slikovito srednjeveško mestno jedro, kjer boste imeli čas za nakupe, kosilo in morda prvo pivce v eni izmed legendarnih mestnih pivnic. Še spominska fotografija pred Michaelovo cerkvijo ali na Marijinem trgu in odpravili se bomo proti središču prazničnega dogajanja v predelu, ki ga imenujejo »Wiesn«. Prizorišče postreže s številnimi presežki glede števila natakarjev in slavnih natakaric, šotorov, je pravi festival irhasith hlač in »dirndlov« ipd. Miljoni obiskovalcev iz vsega sveta se zgrinjajo tja z namenom popiti superco, ki letos stane okrog 11 €. Poleg piva je nepogrešljiv del zabave petje, ples in bavarska tradicija. Manjkati ne smejo tudi klobasice. Okrog 21. ure se bomo odpravili proti domu.
Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument, miza na prizorišču, kjer je ponavadi gneča ni rezervirana.
Za konec še misel Benjamina Franklina o pivu: » Beer is proof that god loves us and wants us to be happy!«


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.