San Marino, Rimini in Bologna: 2-dnevni izlet v mesta z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko že od 59,90 €

San Marino, Rimini in...

San Marino, Rimini in Bologna: 2-dnevni izlet v mesta z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko že od 59,90 €

Rezerviraj za 9,00 €

99,00 €
Cena
39%
Popust
39,10 €
Prihranek
59,90 €

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe

Preživite 2 jesenka dneva v malce toplejših krajih. Obiščite San Marino, Rimini in Bologni, ki se ponašajo tudi z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko ter številnimi možnostmi nakupov. 2-dnevni organiziran izlet z...


Preživite pomladna dneva v malce toplejših krajih, ki se ponašajo tudi z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko ter številnimi možnostmi nakupov.
1. DANOdhod v jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja po severni Italiji do Bologne ter ogled mesta z najstarejšo univerzo v Zahodnem svetu; to je »Alma Mater Studiorum«, ustanovljena leta 1088. Ogledali si bomo mestno jedro z baziliko Sv. Patronija, trg Maggiore, palačo kralja Enza, Neptunov vodnjak, stolpa Asinelli in Garisenda, gotsko palačo Pallazo della Mercanzia. Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakupe. Sledi vožnja do Riminija. Nastanitev v hotelu in nočitev.
2. DAN Po zajtrku sledi ogled znamenitosti mesteca Rimini: Avgustov slavolok, tempelj Malatesto, Tiberijev most….Odpravili se bomo do žepne državice Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Zaščitni znak mesta so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih in ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike sv. Marina ter do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Prosto za raziskovanje slikovitih ulic, oglede in nakupe priložnostnih spominkov. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Partnerska ponudba - mestoidej.com | Prikaži vse ponudbe

Morda vas zanima tudi...


Komentarji

Delite z ostalimi svoje mnenje in izkušnje o ponudbi »San Marino, Rimini in Bologna: 2-dnevni izlet v mesta z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko že od 59,90 €«