Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Likija - Potovanje po Turčiji, Pamukkale, Turčija - 246 EUR - 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu (4* ali 5*) za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Antalya - Ljubljana s taksami za 1 osebo

Likija - Potovanje po Turčiji, Pamukkale, Turčija - 246 EUR - 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu (4* ali 5*) za 1 osebo, Povratni letalski prevoz Ljubljana - Antalya - Ljubljana s taksami za 1 osebo

88%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Turčija svojim gostom nudiveliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravnelepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivnestavbe. Je to morda vaša sanjska destinacija za popoln oddih?


Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnjijugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, sodanes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnihizkopaninah Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura innaravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez -edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo inkjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnihbazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya -eno najlepših mest turške riviere in še veliko več.


1. dan: polet proti Antalyi: Let s posebnim letalom (čarter let) izLjubljane proti Antalyi. Po pristanku vas na izhodu z letališča pričaka vašvodnik. Sledi transfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja aliBeleka. 


2. dan: Myra: Zajtrk v hotelu. Ta dan se boste peljali ob obali, skatere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali bostegrobnice, vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije (zaplačilo oz. vstopnina in vodenje vključeno v paketu kultura in večerje). PriMyri se nahaja cerkev sv. Nikolaja, kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Nočitevna območju Mugle. 


3. dan: Likija: Zajtrk v hotelu. Danes se nam lahko pridružite načudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo).Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem konculagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratekproti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta naobmočju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi. 


4. dan: Efez: Po zajtrku bomo obiskali antično mesto Efez, enoizmed največjih arheoloških izkopanin na svetu (za plačilo  oz. vstopninain vodenje vključeno v paketu kultura in večerje). Ohranjenost tegazgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete:agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje,Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališčtistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba nafakultativnem izletu (doplačilo).


5. dan: Pamukkale: Zajtrk v hotelu. Vožnja skozi čudovito dolinoMeander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežnobele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalnavoda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravničudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja vtermalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal. 


6. dan: Hierapolis - Antalya: Zajtrk. Ruševine znamenitega mestaHierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami (za plačilo oz. vstopnina invodenje vključeno v paketu kultura in večerje). Tam je moč videti temeljeApolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudidruge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj vAntalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjerboste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodneganakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka. 


7. dan: Antalya – slap Karpuzkaldiran: Zajtrk v hotelu. OgledAntalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovalimestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestnitrdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najboljohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimskopristanišče, je danes marina, iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokali,trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskegacesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju, je turistično in kulturno središčetega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnosti nakupovanja, šeposebej nakit in usnjene izdelke po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomoprivoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. 


8. dan: povratek domov: Zajtrk v hotelu. V skladu s časom odhodavas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste pot nadaljevali proti domu.

Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.