Trenutno na vas čaka 17622 ponudb

Predbožična Bratislava in Dunaj, Bratislava, Slovaška - 73,90 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v 3* hotelu za 1 osebo

Predbožična Bratislava in Dunaj, Bratislava, Slovaška - 73,90 EUR - Avtobusni prevoz po programu za 1 osebo, 1x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v 3* hotelu za 1 osebo

86%
Popust

Ponudba je že potekla

Cena že vsebuje DDV

Pripravljam dokument za tiskanje

Loading...

Opis ponudbe


Vabimo vas na obisk prestolnic »Na lepi modriDonavi«, ki sta prav čarobno okrašeni, osvetljeni in »dišeči« v predbožičnemčasu. Dunaj, mesto s pestro zgodovino, mesto, kjer je na vsakem koraku čutitisijaja cesarstva in kulturno ozračje. Ter prijetna Bratislava, ki je posebnovabljiva v predbožičnem času.


1.DAN: SLOVENIJA – BRATISLAVA: Odhod avtobusa iz Ljubljane. Vožnja mimo Celja inMaribora v Avstrijo, nato po avtocesti mimo Dunaja proti Slovaški. Po prihodu vslovaško prestolnico  bo sledil ogled glavnegatrga z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obiskali bomo spomenikpadlih v 2. sv. vojni Slavin, si ogledali Michalov stolp in se sprehodili poMichalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer jeslavni skladatelj kot otrok blestel na enem od svojih prvih koncertov, videlibomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetnaknjižnica ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogost gostBeethoven. Ogledali si bomo tudi zgradbo Redute, kjer je stal kronski grič,Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrskekralje in se sprehodili po starem mestnem jedru, ki se skriva za dvojnimsrednjeveškim obzidjem. Po ogledih prosto za sprehode po božično okrašenem  mestnem središču, kjer si boste na slikovitihstojnicah lahko privoščili topel napitek, se posladkali z lokalnimi dobrotamiin kupili darilca. Namestitev in nočitev v hotelu. 


2. DAN: BRATISLAVA - DUNAJ - SLOVENIJA: Po zajtrku se bomo po želji podali na sotočjeDonave in Morave, kjer je na vrhu skale nekoč stal ponosni grad Devin, ki je veljal za neosvojljivega.Slišali bomo zgodbo o Deviškem stolpu, si ogledali ostanke predslovanskebazilike in uživali v panoramskem razgledu. Vožnja na Dunaj, sledi ogledmestnega središča, sprehod po nekdanjem cesarskem dvorcu Hofburgu ter dalje doznamenite stolnice sv. Štefana, Mestne hiše, Parlamenta... Ker je Dunaj najboljdišeč prav v predbožičnem času si boste zagotovo privoščili punč in vročočokolado, se sprehodili po praznično okrašenem mestu, lahko kupili darilce napraznično okrašenih stojnicah ali pa si v eni  od dunajskih kavarnprivoščili znamenito Sacherjevo tortico. Kratek postanek pri veličastni letnirezidenci Habsburžanov,  Schönbrunnu, kjer je vsakoletni tradicionalnimanjši božični sejem. Pozno popoldan vrnitev proti domu, kamor je predvidenprihod v večernih urah. 


Ta ponudba je žal že potekla

Morda boste vseeno našli kaj zase med našimi predlogi aktivnih ponudb.

Hotel die Traube, Admont, Avstrija -...
-29%
OMEJENA KOLIČINA
Hotel die Traube, Admont, Avstrija -...
-29%
OMEJENA KOLIČINA